At  Michèle Aubèry-Laurent ble vinbonde, er en tilfeldighet.

Hun og hennes mann Philip Lawrence startet vingården Domaine Gramenon på 12 hektar i den Sør-østlige delen av Rhône sør i den bitte lille kommunen med 312 innbyggere,  Montbrison sur Lez i 1990. På den tiden arbeidet Michèle Aubèry-Laurent som sykepleierske, men da maken omkom i en ulykke i 1999, besluttet hun å drive gården videre alene. For å kunne håndtere det, solgte hun unna cirka 15 hektar vinmark av de 20 hektarene som Philip Lawrence hadde kjøpt til rett før sin død. Akkurat som tidligere, fortsatt hun å lage komplekse og konsentrerte viner fra godt modne druer fra gamle vinstokker. Vinstokker som er mellom 40 til 100 år gamle. Michèle Aubèry-Laurent la om til økologisk produksjon og i 2009 ble hun godkjent som biodynamisk vinprodusent og på dagens 26 hektar produseres det kun naturvin. I 2007 begynte sønnen Maxime Francois Laurent å arbeide på gården. Og for kort siden, produserte han sine første to egne cuveer. Begge basert på morens tradisjoner.

Les Laurentides Côtes du Rhône Villages 2015. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône-Villages. Pris kr. 299,90 Poeng 92/100

100 prosent grenache fra 50-100 år gamle vinstokker. En nesten blårød farge. En fin duft av mørke bær som bjørnebær og noe lær. Smaken har en riktig bra frisk fylde. Perfekt syre og sødme. Fin tannin. En nydelig ettersmak. Passer sammen med storfe og vilt. Et meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.