Yecla ligger i Altiplano-regionen i den sørøstlige delen av Spania. Tett på grensen mellom den spanske høysletten La Mancha og Middelhavet.

Oppe på høysletten skinner solen stort sett hele tiden, og det er ikke uvanlig at det midt på sommeren passerer 40 grader Celsius. Med 3000 soltimer og kun 300 millimeter regn i året, sier det seg nesten selv at Yecla et av de tørreste og mest solrike vinområdene i Europa. På tross av solen og det minimale med regn, har det vært dyrket vin i området helt siden romertiden og før det igjen, Fønikerne. I mange år var de mest kjent for sine bulkviner, men etter at de fikk denominación de origen status i 1975, har kvalitetene på vinen gått rett opp. I og med at Yecla fortsatt går under radaren til de fleste, får man mye vin for pengene.

Casa Boquera

Det norske ekteparet Katherine og Harald Schalde fra Kristiansund fant hardt arbeide og det gode live på Finn. Ok, det var litt flåsete sagt, men i voksen alder ville de ha nye opplevelser og da de fant en vingården som ikke var i spesielt god forfatning. En gård som lå i Yecla. Druestokkene var sten døde så det første året sådde de korn, senere kom det nye tradisjonelle vinstokker. Samtidig bygde de en bodega og et hotell med 11 luksusrom, svømmebasseng, hage og restaurant. Og en fremragende vinkjeller.

I dag produserer de cirka 50.000 flasker. Hovedsakelig røde med også 600 flasker hvitvin som kun kan nytes i deres egen restaurant. For å være sikker på at de har mer enn nok arbeide, så drives alt økologisk, håndhøstede druer og beinhard selektering av druene. Og det merkes på vinen, for det blir noen riktig spennende, komplekse viner. I dag så finnes det 3 av vinene deres på polet, og de er en opplevelse og jeg forstår hvorfor slogane til   Katherine og Harald Schalde er The Good Life.

Casa Boquera Crianza 2018. Spania, Murcia, Yecla. Kr 247,90 Poeng 90/100

Monastrell 60%, Petit Verdot 40%. Vakker, mørkerød farge. Meget bra duft av mørke kirsebær, bjørnebær med hint av plommer og sjokolade. Meget fin fylde med en riktig god munnfølelse. En vin som virkelig lever opp til duften med en anelse eik. En  balanse som er tett på det perfekte og med bra tannin. En vin som går fint sammen med rødt kjøtt, gryter og mektig bra sammen med venner, latter og lange diskusjoner.

Casa Boquera Semicrianza. Spania 2018, Murcia, Yecla. Pris kr. 204.80 Poeng 87/100

Fin rød farge. Dufter av mørke bær, krydder med hint av urter. Frisk, fyldig med bra munnfølelse. Bra tannin. Meget bra balanse mellom syre og sødme. Fin ettersmak. Her er det bare å komme med den grilla biffen. Meget bra kjøp.

Casa Boquera Joven 2018. Spania, Murcia, Yecla. Pris kr. 178,40 Poeng 85/100

Monastrell 85%, Garnacha 15%.Mørk rød på fargen med et blått skjær. Nydelig duft av modne kirsebær med fine hint av blomst og krydder. Mjuk og rund på smak. Frisk og fyldig med moden frukt, plommer og en fantastisk balanse. Bra ettersmak med bitte litt bitterhet på slutten. En vin som passer glimrende til lam og kos. Bra kjøp!

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.