Det var Columbus som la grunnlaget for rom-produksjonen. Selv om han ikke visste det selv.

På Columbus andre tur til Karibia, hadde han med seg sukkerrør fra Kanariøyene og det viste seg at de Karibiske øyene var ideelle for dyrking av sukkerrør.

Sukkerproduksjonen ga enorme mengder med melas.  Slavene på plantasjene oppdage at å tilsette vann til melassen, så gjæret den og ble til alkohol. Senere fant man ut at om man destillerte, så fikk man en mer konsentrert alkohol og man fjernet urenhetene. Og vips, rom var oppfunnet. Lenge ble rom produsert på enkelt vis og ble betraktet som en drikk for fattige og sjømenn. Senere, og ikke minst oppmuntret av spanske myndigheter, ble produksjonsteknikken for rom kraftig forbedret. To fremtredende personligheter i dette arbeidet var den cubanske grunnleggeren av Bacardi og Juan Serralles, grunnleggeren av Serralles Distillers, Inc. i Puerto Rico.

Caña de Emperador Fair White Rum.Paraguay. Pris kr. 342,80 (50cl) Poeng 90/100

Denne rommen er noe så sjeldent som økologisk og fairtrade. Holder 40% alkohol. På fargen er den helt blank, dufter sitrus med hint av urter og kanskje litt banan? Fin fylde på smaken og lever virkelig bra opp til duften. En lang og rund ettersmak. Passer best til drinker. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.