Noen av de mikrobryggeriene som kommer på Tromsø Øl- og Vinfestival, lager også glimrende pils og butikkøl.

Svalbard Bryggeri.

Det starter som en vill idé i 2007 da ekteparet Anne Grete og Robert Johansen ville etablere et mikrobryggeri på Svalbard.

Etter en rekke avslag på sine søknader, besluttet Anne Grete og Robert Johansen seg for å få endret loven av 1928 som forbyr tilvirkning av alkohol på Svalbard. Den 1. Juli 2014 hadde de vunnet og fått gehør for sine ville ide og en ny lov om tilvirkning av alkohol på Svalbard ble vedtatt av Stortinget. Og i august 2015 ble verdens nordligste øl tappet.

Spitsbergen Weissbier. Norge, Longyearbyen

En ekte Weissbier. Så er det sagt først som sist. Fin disete gyllen farge. Bra skum. Nydelig duft av hvete, sitrus, nellik og hint av appelsin. God og elegant smak som følger duften med sin sitrus og humlebitterhet. Perfekt balanse mellom bitterhet og sødme. Lang og god ettersmak. Et øl som veldig gjerne kan bli sommerens sommerøl.

Lofotpils.

Lofotpils ble stiftet i 2006 men det drøyde en del år før man fikk satt det første ølet. Det ble ikke gjort før 2. November 2014. I dag så har mikrobryggeriet en tysk bryggerimester.

Lofotpils Pilsner. Norge, Svolvær

Bra strågul farge med en et bra, hvitt skum. Bra duft av malt, brød, eple og litt høy. Smaken lever bra opp til duften med malt, brød, sitrus og en anelse urter. Bra balansert bitterhet og sødme. God ettersmak. En virkelig bra pils.

Sundbytunet bryggeri & destilleri

Bryggerikjelleren på Sundbytunet, er plassert i den gamle møkkakjelleren. Men det er noe helt annet enn gjødsel som spres i dag fra den gamle gården på Jessheim. Blant annet så ble deres øl Sundbytunet Kjellerpils, kåret som Norges beste av magasinet Norges Øl i 2016.

Sundbytunet Kjellerpils. Norge, Jessheim.

Fin pilsnergul farge med fint hvitt skum. Klassisk duft med humle, sitrus og hint av urter. Smaken lever så absolutt opp til duften med sitrus, malt og en perfekt bitterhet. Riktig bra balanse og bra ettersmak. En ekte pils.

Alle bryggeriene kan som sagt oppleves på Tromsø Øl- og Vinfestival eller i Øltoget den 6. Mai.

Billetter til øltoget eller festivalen 6. Mai, finner du her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.