Det er høst og det er tirsdag. Og hva passer vel bedre enn å nyte en flaske bobler?

Siden det tross alt er tirsdag, så vil man jo ikke bruke for mye penger på vinen men allikevel så vil man ha noe som er godt og som holder en god porsjon kvalitet. Og en sånn Cava kommer fra Josep Masachs.

Cavas Masachs.

Masia, bobler

Vingården Cavas Masachs, ble grunnlagt 1920. Men helt siden romertiden, har det vært dyrket druer på markene. Til og begynne med så laget de bare vin til seg selv og de nærmeste sørgende. Det var først 1977 at de satte i gang med større produksjon av musserende vin som ble lagt ut for salg.

I dag er det fjerde generasjon som drifter den 22 hektar store gården med Alex Ruiz Masachs som sjef vinmaker. De holdet til i Vilafranca del Penedès i hjertet av Catalonia, bare 5 mil vest for Barcelona. All vinen dyrkes organisk og vinstokkene har en gjennomsnittsalder på 30 år.

Masia Salat Organic Brut Nature. Spania, Catalonia. Pris kr. 139,90 Poeng 88/100

Laget på druene Parellada 33%, Macabeo 34%, Xarel·lo 33%. Fin lys gulgrønn farge. Små fine bobler. Duft av epler, sitrus og noe brødbakst. Smaken er fruktig, frisk med en god fylde. Lever fint opp til duften med sine epler og sitrus. Bra balansert.  En tørr, fruktig og riktig god ettersmak. Passer sammen med venner og muntre samtaler. En ekte løp og kjøp vin. Her er det masser av kvalitet for pengene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.