Hva passer vel bedre til påskesol enn små bobler i glasset?

Godt Drikke har smakt seg gjennom en rekke musserende vin de siste ukene. Den eneste betingelsen for å være med på påskesmakingen, var at alle vinene skulle koste mindre enn 200 kr. Og det morsomme var at testens billigste kom best ut. Så, nyt bobler i påskesola. Uansett om du er ved båten,  snøborgen eller på cafe.

Pedregosa Reserva Clos Brut Nature. Spania Pris kr. 139,90  88/100 poeng

Hvilken vin… lysgul med et lite grønnskjær på fargen. Vakre, små bobler. Lekker duft av epler, sitrus, toast og det der lille udefinerbare som jeg elsker. Smaken er frisk og lever fint opp til duften med sine epler og sitrus. Riktig bra balansert syre og sødme og med en meget fin ettersmak. Passer fint sammen med skalldyr eller sammen med gode venner og kos. Løp og kjøp.

Ferrari Trento Brut. Italia, Trentino-Alto Adige, Trento Pris kr. 199,90 Poeng 87/100

Lys strågul farge. Fine bobler. Duft av epler, sitrus og hint av brød. God fruktig smak og den smaken lever fint opp til duften, med sine epler og sitrus. Bra syre og sødme og en bra ettersmak. Passer fint sammen med solveggen, snøborgen eller cafebordet. Meget bra kjøp.

Brun Crémant de Bourgogne Charme Blanc de Blancs Extra Brut 2014. Frankrike Burgund. Pris kr. 199,90 Poeng 87/100

Vinene har en gulgrønn farge med små, vakre bobler. God duft av høstepler og en høstlig blomstereng. Fin fruktig smak som lever opp til duften med sine høstepler og en anelse sitrus. En veldig godt balansert syre og sødme en bra ettersmak. Passer bra til spekemat, venner og påskesol. Meget bra kjøp.

Castellroig Cava Brut Nature. Spania, Catalonia, Penedès Pris kr. 179,90 Poeng 87/100

Lysegul på fargen med fine bobler som kiler ganen. God duft av epler, sitrus, brød og hint av blomster. Man kan ikke kreve så mye mer enn det på duften. Smaken er herlig tørr, med epler og sitrus. Meget bra balansert. Passer glimrende til kos med venner. Meget bra kjøp.

Crémant de Savoie. Frankrike, Savoie Pris kr. 173,60  86/100 poeng

Jeg kan ikke huske sist jeg smakte en Crémant fra Savoie. Og man blir bestemt ikke skuffet. Gulgrønn på fargen. Elegante bobler. Gode dufter av sitrus, epler og kanskje noe brød og urter. Smaken er fyldig og frisk. Samme sitrus og epler som i duften med en riktig bra balansert syre og sødme. God ettersmak. Passer fint sammen med skalldyr og påskesol. Meget bra kjøp.

Provenza Cà Maiol Lugana Metodo Classico Brut 2009. Italia, Lugana. Pris kr. 169,90 85/100

Fin lysegul farge med et lite grønnskjær. Fine bobler. Bra duft av epler, sitrus og kjeks. Fin fruktig smak med sitrus og epler. Bra balansert med en fin ettersmak.Passer bra både til aperitiff og til syndere i påskesol. Meget bra kjøp.

Baron Aîmé Crémant de Bourgogne. Frankrike, Burgund. Pris kr. 154,- 84/100 poeng.

En nesten klassisk Crémant fra Burgund med sin lyse strågule farge. Små fine bobler. God duft av grønne epler, sitrus og noe gjærbakst. Smaken er lett og frisk med epler, sitrus og toast. Bra balansert syre og sødme. Fin ettersmak. Passer bra både til aperitiff og til kos. Meget bra kjøp.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.