Hvilket bryggeri vinner eliteserien? Et skjevt blikk på eliteserien i fotball.

Godt Drikke ser med et skjevt blikk på eliteserien i fotball og hvilket bryggeri som vil komme best ut.

Ikke så mye på grunn av ølet, men journalistenes gjetning og synsing om plasseringen til fotballaget i serien. Tippingen står ti journalister for, publisert i VG.

1 Rosenborg

Alle tipper laget fra Remabyen som vinner av serien. Og siden ladejarlene dominerer byen, skulle man kunne gjette at på brakka så drikke man carlsbergvann. Men, det skal sies at det finnes flere kvalitetsbryggerier i Trondheim. Både Trondhjems mikrobryggeri, Norges neste eldste i sin sjanger og ikke minst Austmann Bryggeri. Man må si det er et solid kvalitetsstempel at Austmann ble skviset ut fra Rema. Om Rosenborg har fortjent så glimrende øl som det disse to representerer, vet jeg ikke.

2 Odd

Skienslaget har vel seriens mest kranglevorne trener. Om det er savnet etter Trio bryggeri som får Fagermo til å skjelle ut alt og alle, skal jeg vel ikke uttale meg om. Men kanskje skulle noen tipse Fagermo om Telemarks Mikrobryggeri. De lager rent faktisk noen glimrende øl som kan styrke de fleste fotballag.

3 Molde

En by uten bryggeri er ikke en by. Og har de ikke et bryggeri i nærheten, fortjener de heller ikke et lag. Så selv om Molde er tippa 3 på tabellen, så er de ikke med. Fotball uten øl er tennis.

4 Vålerenga

Man kan si mye om Vålerenga. Og det gjør man jo. Skal man være riktig stygg, kan man si det er et Ringneslag. Men så stygg skal man ikke være. Tross alt så finnes Norges eldste mikrobryggeri seg i Oslo. Nemlig Oslo Mikrobryggeri som lager bedre enn øl enn kvaliteten på laget. Også har jo Oslo Grünerløkka brygghus og flere andre mikrobrygg i byen. Så man skulle jo tro at Vålerenga skulle kunne stille et bedre lag… Men, men. Man kan jo ikke forvente noe sånt. Tross alt er det laget man ikke nevner i forbindelse med fotball.

5 Sarpsborg 08

Om Sarpsborg 08 har samme kvalitet som Borg Bryggeri, er vel tvilsomt. Det å bli kastet ut fra Rema er nemlig en kvalitetsbetegnelse. Men akkurat som laget, så er det ikke mye Særping i bryggeriet. Det er kjøpt opp av en gjeng bergensere og man kan jo forstå at det er traumatisk.

6 Strømsgodset

Å tippe drammenslaget på sjetteplass, er jo bare dumheter. Ølbyen Drammen har både Aja, Aass, Brygghuset og Haandbryggeriet. Og alle sammen lager noe fantastisk øl. Hva sportsjournalister tenker med, vet jeg ikke. Men forstand på fotball og øl har de ikke.

7 Brann

En ting er sikkert, Brann fortjener ikke bryggerier som Hansa og 7 Fjell. Det er kvaliteten på ølet alt for bra til. Men brannsupporterne fortjener et lag som Brann. Og det var ikke positivt ment. Ok, den var stygg, men jeg er fra Lillestrøm.

8 Haugesund

Se Molde. Mer er det ikke å si om den saken.

9 Lillestrøm

Lillestrøm har blitt et ekte Asina lag. Knapt nok middelhavsfarer. Kanskje ikke så rart. Ikke en eneste Lillestrømling på laget, ikke finnes Konten på torget, ikke et Sinclair. Kanskje skulle laget snart vende nesa mot Sundbytunet bryggeri & destilleri. Og spørre Tom Lund, Frank Grønlund og noen gamle kjemper om å spille fotball igjen. Verre enn det er nå, kan det ikke bli. Og ølet fra Sundbytunet bryggeri & destilleri fortjener noe bedre enn detta. Og det gjør vi supportere også.

10 Tromsø

Tromsø har kvalitet på ølfronten med Mack og Bryggeri 13. Synd man ikke kan si det samme om kaoslaget på Alfheim. Før så tapte TIL bortekampene og vant hjemme. Men man kan vel ikke for alt i verden si at Alfheim er et fort lenger. Etter forrige års sesong så kan det vel bare gå en vei for TIL. Oppover. Og ølbyen fortjener noe bedre enn det som har vært prestert de siste årene.

11 Viking

I Stavanger er trener og halve laget borte, men Lervig består. Sjelden har vel et bryggeri fortjent et bedre lag enn dette. Her er det øl av superkvalitet mens på stadion er det fotball som man bare kan skamme seg over. Skjemmes Viking. Hurra for ølet.

12 Sogndal

Saftbygda… Er det mer å si? Som lag så drikke.

13 Aalesund

Til forskjell fra Molde, har tangotrøyene fått øl. Aalesund Brygghus. Jeg skal ikke uttale meg om ølet, for det har jeg ikke smakt. Ennå. Men laget ligger der de ligger og det er fullt ut fortjent.

14 Stabæk

Ikke spiller de fotball og ikke drikker de øl. På sitt beste kan man vel si det går i sjampanjebrus på Nadderud.

15 Kristiansund

Sammen med Kristiansund, rykket Randhav Bryggeri opp i eliteserien. Til forskjell fra laget, har bryggeriet veldig kort fartstid, men man kan jo håpe at laget og bryggeriet blir værende en stund. Først og fremst for at det er gøy med nykommere som alle tipper ned og hjem.

16 Sandefjord

Jojo laget Sandefjord fortjener Rema 1000 bryggeriet Grans Bryggeri AS. Og det er nesten så jeg forstår at de reiser over til Sverige og kjøper folkøl. Og for en gangs skyld, tror jeg sportsjournalistene har rett.

Det var mye stygt om Rema 1000 her. Og det er ikke rettferdig. For det finnes mange dyktige Rema kjøpmenn. Synd de har med ledelsen i Rema på laget.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.