Boblene til nyttårsaften.

Snart er det nyttårsaften og har du ikke fått kjøpt boblene ennå, så er det på tide å slå et slag i saken.

Godt Drikke har plukket noen musserende vin som finnes i basisutvalget. Nå er det nemlig ikke lenger tid til å bestille fra bestillingsutvalget. Alle vinene som er testet, koster fra cirka 100 kroner og opp til 300. Og det beste er at alle får en sekser på terningen.

Delane Crémant de Bourgogne Blanc de Noirs

En frisk musserende sak fra Burgund. Fin lys gul farge, små vakre bobler og en god duft av sitrus og epler. En nydelige ettersmak. Et virkelig godt kjøp.

Claude Cazals Blanc de Blancs Grand Cru Cuvée Vive, Extra Brut

Champagne, som all musserende vin, kan drikkes året rundt. Iallfall denne her. Fin gyllen farge, små, veldig delikate bobler og en nydelige duft av sitrus og blomster. Smaken lever elegant sammen med duften og en virkelig herlig ettersmak. En elegant champagne. Her får man virkelig valuta for pengene.

E. Michel Extra Brut

Om du er blant de som tror at jo dyrere champagnen er, jo bedre er den, så er ikke dette champagnen for deg. For denne er så billig i pris at vær en lommebok jubler. Og det gjør ganen også. Flott gyllen farge, nydelig duft av epler og en anelse sitrus. Perfekt syre som understreker frukten. Nevnte jeg fine, elegante bobler? Meget bra kjøp.

Juvé y Camps Reserva de la Familia Gran Reserva Brut Nature 2010

Verden skulle være mye fattigere uten cava. Og dette er en cava som er verd en omfavnelse. Den har en fin gyllen farge, nydelige bobler og en duft som inneholder guler epler og en anelse sitrus. Smaken er fruktig, fin syre og har en god fylde. En lang ettersmak. Jeg gidder ikke lenger skrive at denne cavaen er bedre enn de fleste champagner som koster hunderlappen mer. Cava kan stå på egne ben.

Grans Moments Brut Nature

Dette er cavaen for deg som har sprengt alle budsjetter på julegavene, men fortsatt vil ha en musserende vin som ikke tar livet av lommeboka og som smaker virkelige bra. En gulgrønn farge, nydelige bobler som forteller at duften er fylt av epler, blomster og en anelse brød. Smaken er herlig tørr med fin syre, nydelige grønne epler og en god ettersmak. Det er flere grunner til at man tar to flasker av denne vinen. Dels prisen og dels at den er et virkelig godt kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.