Det er ikke bare øl som gir deg skjønnhet og et langt liv. Rødvin har også denne formidable egenskapen.

Forebygger hjertesykdommer

Det har jo vært kjent lenge at rødvin forebygger hjertesykdom. Det er fordi rødvin inneholder antioksidanter som hindrer opphopning av fett i arteriene, som i sin tur hindrer slag og hjerteinfarkt.

rødvintestRolig søvn

En annen egenskap er at rødvin gir en rolig søvn. Og da tenker jeg ikke på den som kommer etter et visst antall flasker vin. Drikker man et lite glass vin før man legger seg, får man i seg nok Melatonin som vinen inneholder. Med andre ord, man sover godt.

Senker kolesterolet

Har du for høyt kolesterol, så er rødvin også det rette for deg. Franskmenn var kjent tidligere for sitt lave kolesterol tidligere, dette på tross av inntaket av ost og annet kosthold med store mengder mettet fett. Men, så var det det at rødvinen senket kolesterolinnholdet og man unngikk opphopning av mettet fett.

Forebygger forkjølelse

Det hevdes også at rødvin forebygger forkjølelse. Uten at jeg har klart å finne ut hvilke forskere det er som har kommet frem til at rødvin inneholder stoffer som hindrer blokkert nese og sørger for åpne luftveier, så er det garantert sant.

Rødvin inneholder store mengder Resveratrol, noe som brukes til bekjempelse av infeksjoner, skader, stress samt UV-stråling.

Image credit: boule13 / 123RF Stock Photo
Image credit: boule13 / 123RF Stock Photo

Sunn, glødende hud.

Rødvin gir deg en vakker og sunn hud. Først og fremst for at rødvin inneholder visse antioksidanter som beskytter huden og forhindrer den fra å aldres.

Reduserer dødelighet

Alle skal vi dø. Men, rødvin inneholder visse naturlige stoffer som forbedrer helsen din og forlenger livslengden. Dette er også opplysninger som jeg ikke har funnet noen dokumentasjon på, men, jeg har lest påstanden i ”Sun”, så det stemmer også-

Vin og skjønnhetspleie

Ikke nok med at rødvin gir deg god helse, den gir deg en evig skjønnhet også. Noe man har visst helt siden antikken.

Rense huden med rødvin.

Bortsett fra at huden holder seg ung og vakker når man drikker vin, så er det visst nok også en god ide å vaske vekk sminken med vin. Ikke bare det, det gir huden også en fantastisk glød og fjerner urenheter og gammel hud. Man kan også lage en rensekrem med rødvin. Bland nyper, jordbær, druer og eterisk olje. Massere huden med blandingen i ti minutter, la det være på i femten minutter til og vaske huden med kaldt vann. Det skal være kaldt så man lukker porene. Om man har sensitiv hud, så bland i litt rosenvann.

Leonardo da Vinci En sunn gjeng.
Leonardo da Vinci
En sunn gjeng.

Vask håret i rødvin.

Shampoo og vask håret som vanlig, men bruk rødvin som en siste skylling. Dette vil gi deg tykt og skinnende hår på kort tid. En annen sak er at det kurer flass og hårtap også. Rødvin inneholder store mengder Resveratrol og derfor dette fantastiske resulatet.

Helt til slutt, jeg foretrekker rødvin i et glass sammen med min mat eller sammen med gode venner. Det gir godt humør og mye glede. Og det var det.

Kilder: Inter-Mountain, Sun,

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.