Billig Reserva-vin

0

2016-årgangen i Rioja omtales av noen av de ledende skribentene i verden som en av de aller beste de seneste 15-20 årene.

Gründeren Enrique Forner var en av pådriverne som fikk Rioja inn i den moderne vinverden. Han tilegnet seg det meste av ekspertisen i Frankrike – hovedsakelig i Haut-Médoc/Bordeaux. På slutten av 60-tallet bestemte han seg for å reise til Rioja og grunnla Bodegas Marqués de Cáceres. Enrique tok også med seg Emile Peynaud – en av de fremste ønologene i Bordeaux. Sammen innførte de fransk produksjonsteknikk. Det medførte mindre eikepreg til fordel for viner med rik konsentrasjon og fruktaromaer. Etter Enriques bortgang i 2011, er det nå hans datter Cristina Forner Vives – også kalt «The Queen of Rioja» – som styrer. På begynnelsen av 2000-tallet har de utvidet med produksjon av hvitvin i Rias Baixas og Rueda og fra 2018 også i Aragon. Marqués de Cáceres eksporterer til mer enn 120 land verden over.

Nr. 40318

Marques de Cáceres Reserva (rød)

Spania/Rioja/2016/14 prosent

Kr. 179,90 (test/basis)

Denne lages kun i gode år og alltid på druer fra minimum 30 år gamle vinstokker. Brukt mest Tempranillo og litt Garnacha Tinta og Graciano. Lagret 20 måneder på franske eikefat – også nye. Deretter flaskemodnet i minimum to år. Dyp rød. Kirsebær og røde bær, god frukt, fine eiketoner samt krydder, tørt lær og noe svart lakris. Bløt og fyldig smak. Frukt, syrer og tanniner som balanserer. Tørrer noe i en god ettersmak. Til påskelammet, men også vilt.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.