En bag in box fra Louis Max

0

Maison Louis Max ble grunnlagt i i Nuits-Saint-Georges, Burgund i 1859 av den georgiske innvandreren Evgueni Louis Max.

Han elsket området og ikke minst så var han totalt forelsket, ikke i en kvinne, men i druene Chardonnay og Pinot Noir. Noen år senere, sammen med sønnen Théodore,  utviklet de det berømte Maison rue de Chaux i Nuits-Saint-Georges. Med årene og igjennom flere generasjoner vokste seg Maison Louis Max større, med flere marker i Burgund, blant annet Mercurey og Rully. Men også i sør med Château Pech-Latt i Languedoc og Domaine de la Lyre i Côtes -du-Rhone.

I begynnelse av dette årtusen, dro etterkommerne av Louis Max seg tilbake og en forretningsmann fra Genève, Stanko Subotic, ble partner og litt senere, eier av Maison Louis Max. Siden han betrakter seg selv som en glad amatør som elsker vinene fra Maison Louis Max, overlot han driften til Jean-François Joliette. I dag driftes alle eiendommene til Maison Louis Max økologisk.

Louis Max Beaujolais Grande Cuvée Rouge 2018 Frankrike , Burgund , Beaujolais. 479,90 Poeng 86/100

Drua er selvfølgelig Gamay. Fin mørkerød farge. God fruktig duft av mørke bær og små hint av blomst. Rund og fruktig med en bra fylde på smak. Lever opp til duften med sine mørke bær. God balanse. Mild tannin. Lang og god ettersmak. Passer fint til grillet kylling eller kos. Meget bra kjøp

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.