Loire kalles Frankrikes hage. Og det med god grunn.

Landskapet ved elven Loire er et sjeldent vakkert, frodig syn. Et landskap som både inneholder storslåtte borger og mer enn 300 slott, samt en rekke gamle landsbyer. Jeg mener det ikke er en tilfeldighet at Loire finnes på UNESCOS liste over verdensarvområde. Og vinen bærer preg av det landskapet de er dyrket i. Ikke det at jeg ikke mener vinen skulle være på UNESCO sin liste, for når de er som best, er de virkelig fantastiske.

Vignobles Berthier

Jean-Marie Berthier slo seg ned i Sainte-Gemme-en-Sancerre i 1983 og siden da har han, og på senere år hans sønner, utviklet og skapt noe spennende ut av Vignobles Berthier. De har i dag 19 hektar, fordelt på gårdene Domain Clairneaux i Sancerre og Domaine Montbenoit i Coteaux du Giennois.

Berthier Pouilly-Fumé 2017. Frankrike, Loire, Pouilly-Fumé. Pris kr 198,10 Poeng 88/100

Ny årgang. Drua er Sauvignon Blanc. Fargen er lys gyllen med et bitte lite grønt skjær. Meget bra duft av sitrus, stikkelsbær og fint hint av blomster. Smaken er frisk med en god munnfølelse. Vinen lever fint opp til duften med en bra syre og sødme. Lang og elegant ettersmak. Passer bra sammen med skalldyr samt fungere glimrende til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.