Arianna Occhipinti kalles for den ukronte dronningen av vin på Sicilia. Men etter min mening er ikke Arianna Occhipinti bare et navn på en vinprodusent. Hun er i dag et begrep når vi snakker om naturvin.

Og det er kanskje derfor hennes grensesprengende viner har nådd vinelskere over hele verden.

Arianna Occhipint har på mange måter blitt den ikoniske representanten for den nye generasjonen av vinmakere i Italia. Hun studerte blant annet sammen Luca Roagna og laget en stor kontrovers på universitetet rundt temaet spontangjæring.

Arianna Occhipinti interesse for vin ble vekket i ung alder, da hun løp rundt i vinkjelleren til sin onkel Gusto Occhipinti på vingården COS. Med to tomme hender og onkel Gusto som “gudfar” for prosjektet, ervervet hun seg en hektar vinmark da hun var 21 år. I dag har hun 34 hektar. Alt skapt av henne selv. Vinproduksjonen hennes er klassisk naturvin; økologiske vinmarker uten kloner, spontangjæring, bruk av hele klaser, lang skallmasserasjon, ingen svovel før tapping. Alle vinene er ufiltrerte. Og man kan ikke la være å elske dem.

Occhipinti SP 68 Nero d’Avola e Frappato 2017. Italia Sicilia. Pris kr. 229,90 Poeng 89/100

Det er ikke lenge siden jeg skrev om denne vinen, men det skader ikke å få den engang til. Ny årgang. Druene er Nero d’Avola 30%, Frappato 70%. Fargen er mørk blårød. Utrolig bra duft av kirsebær, urter og et lite hint av blomst. Frisk og fyldig på smak. Lekker frukt og de samme kirsebærene som finnes i duften, dukker opp igjen i smaken. En riktig bra balansert syre og sødme. En frisk og god ettersmak. Prøv gjerne denne vinen med lam. Løp og kjøp. Her er det mye vin for pengene.

Occhipinti Il Frappato 2016. Italia, Sicilia. Pris kr. 349,90 Poeng 90/100

Drua er Frappato. En fin rød farge. Duft av røde bær og frukt og bitte litt røyk. Smaken er fruktig med en fin fylde. Lever opp til duften med sin frukt. Mjuk munnfølelse og tett på prefekt syre og sødme. Mild tannin. En meget bra ettersmak. En perfekt pastavin. Meget bra kjøp.

Occhipinti Grotte Alte 2013. Italia, Sicilia, Cerasuolo di Vittoria. Pris kr. 529,90 Poeng 90/100.

Druene er Nero d’Avola 50%, Frappato 50%. En dyp vakker rød farge. God duft av røde bær, frukt, krydder med fine hint av fat. Smaken er en drøm av fylde, friskhet med frukt og krydder. Perfekt syre og sødme med bløt tannin. Riktig god ettersmak. En vin som går perfekt sammen med lyst kjøtt eller til ettertanke. Meget bra kjøp.

Occhipinti Passo Nero 2015. Italia Sicilia. Pris kr. 389,90 (50 cl) Poeng 91/100

Råstoffet  er Nero d’Avola, en drue som opprinnelig kommer fra Sicilia. Fargen er tett på kirsebærrød. God duft av mørke bær, hint av plommer og urter. Bra fylde på smak med en fin friskhet. Veldig bra balansert syre og sødme. Lever fint opp til duften med noe sødme. Meget god ettersmak. En vin som passer best sammen med sjokoladedessert. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.