Jeg slutter aldri å forundre meg over den positive utviklingen av Sørafrikansk vin.

Også prisene på vinene er forunderlig positive. Derfor er tema denne uken for «Ukens rimelige viner,» Sør-Afrika. Av de tolv vinene jeg smakte, er det disse fire jeg vil anbefale.

Allesverloren Tinta Barocca 2017. Sør-Afrika, Coastal Region, Swartland. Pris kr. 150,- Poeng 86/100

Druen er hundre prosent Tinta Barroca. Fargen er vakker mørkerød. Herlig duft av mørke bær og bitte litt krydder og fat. Fin, fyldig smak som følger duften, med fine hint av urter og krydder som slår følge inn i en lang og god ettersmak. En vin som fungerer bra sammen med lam. Et meget godt kjøp!

A.A. Badenhorst The Curator 2018. Sør-Afrika, Coastal Region. Pris kr. 134,90 Poeng 86/100

Druene er Cinsault 10%, Shiraz 51%, Mourvèdre 15%, Pinotage 11%, Cabernet Sauvignon 5%. Blårød på farge. En fin duft av mørke bær og små hint av urter. Smaken er bløt og fruktig med samme mørke bær som i duften.  Bra balansert og med en fin ettersmak. Riktig bra ettersmak. En vin som går glimrende sammen med lyst kjøtt. Her er det mye vin for pengene. Meget bra kjøp.

Ken Forrester Petit Pinotage 2017. Sør-Afrika, Western Cape. Pris kr. 149,90 Poeng 84/100

Drua er Pinotage. Flott rød farge. God duft av bjørnebær og mørk frukt. Smaken er frisk med ok fylde. Bra balansert og en mild tannin. God ettersmak. En vin som fungerer bra sammen med kottlettene. Meget bra kjøp.

Hvitvin.

Allesverloren Chenin Blanc 2018. Sør-Afrika, Coastal Region, Swartland. Pris kr. 152,90 Poeng 88/100

Det er ikke mange år siden Danie Malan begynnte å lage vin på Chenin Blanc. Og for å si det først som sist, dette er en bra opplevelse. Fargen er lys gul med et bitte lite grønt skjær. En meget bra duft av noe sitrus, plommer og hint av aprikoser. Smaken er fruktig, rund og fyldig. Meget bra balansert syre og sødme hvor det er friskheten som dominerer. Bra ettersmak. Passer fint sammen med grillet fisk og kos. En ekte løp og kjøp vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.