Cellier des Tiercelines ble etablert av Benoit Mulin og Stephane Tissot.

I dag er det bare  Benoit igjen i selskapet. Men han har fått med seg Jerome Arnoux, som var tidligere kjellermester hos Tissot. De kjøper druer fra 25 økologiske små produsenter rundt byen Arbois som til sammen eier 40ha i AOC Arbois and Côtes du Jura.

Arbois, Jura. Stockphoto

Vinregionen Jura ligger geografisk mellom Burgund og Sveits. Klimaet her er kjølig og vinstilen har en elegant, herlig og noen ganger uvanlig egenart. Mest kjent er deres ‘Vin Jaune’ som kan sammenlignes med tørr Sherry, grunnet lignende fremstilling med bruk av ‘flor’. Området har de siste år fått mye oppmerksomhet av vinkjennere som liker vin med en unik egenart og høy kvalitet. Og for at Jura fortsatt er temmelig ukjent for «folk flest» så kan man fortsatt finne viner av veldig høy kvalitet til en meget rimelig pris.

Benoît Muling Crémant du Jura Blanc Brut. Frankrike, Jura. Pris kr. 224,90 Poeng 89/100

Druene er Chardonnay 50%, Pinot Noir 50%. Fin gul farge, vakre små bobler og en duft som nesten er verd pengene alene. Her finner man de klassiske grønne eplene, litt sitrus og noe kjeks. Fin fylde på smak. Herlig frisk med epler, sitrus og en perfekt balanse mellom syre og sødme. Riktig bra ettersmak. Perfekt som oppstemt kosevin sammen med venner. Meget bra kjøp

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.