Hva drikker vi til påskelammet?

Tradisjonelt så sier vi at vin med fatpreg går godt sammen med lammekjøtt. Så det vanligste valget er Bordeaux eller en Rioja. Og da aller helst vin som har fått lagre en periode. Vin som har mistet noe fruktighet og fått frem nyansene fra fatlagringen og modningen.

Snakker vi hvitvin, så foretrekker jeg enten tyske eller Østeriske viner. Jeg vet at man egentlig anbefaler for eksempel viner som chenin blanc fra Loire eller fatlagret Sauvignon Blanc. Personlig liker jeg friskheten og til dels fedmen i riesling og veltiner og som jeg synes går veldig bra sammen med lam og tilbehør.

Rødvin

Chateau Musar Red 2011.Libanon, Bekaadalen. Pris kr. 369,90 Poeng 93/100

Druene er Carignan 33%, Cabernet Sauvignon 33%, Cinsault 33%. Dyp, varm brunrøde farge. Duft av frukt, fiken, dadler og krydder. Smaken er fyldig, frisk med en god syre og sødme. En herlig fruktighet. Bra tannin. Veldig lang ettersmak. Pefekt vin til påskelam. Her behøver jeg ikke en gang å si at det er et veldig godt kjøp?

Ch. Saint-Pierre de Corbian 2014. Frankrike, Bordeaux, St. Estèphe. Pris kr. 369,- Poeng 92/10

Druene er Petit Verdot 5%, Cabernet Sauvignon 48%, Merlot 47%. Dyp rød farge. Duftene har solbær og noe plomme og fat. Smaken er fyldig med en virkelig bra munnfølelse. Perfekt syre og sødme. Mild tannin. En lang ettersmak. Foruten om at det er en ok vin til lam, så får man veldig mye Bordeaux for pengene her. Løp og kjøp.

Faustino I Gran Reserva 2008 Spania, Rioja. Pris kr. 239,50 Poeng 91/100

Druene er Graciano 9%, Tempranillo 86%, Mazuelo 5%. Mørkerød farge. Veldig bra duft av mørke bær, eik og tørket frukt. Smaken er fyldig, rund med en fin friskhet. En balanse som er nesten perfekt. Fin tannin. Lever riktig bra opp til duften. God og lang ettersmak. En vin som passer til lam fra grillen eller en god lammegryte. Her er det masser av vin for pengene. Ekte løp og kjøp vin. Vil fortsette og utvikle seg de neste ti, femten årene..

Hvitvin.

Philipp Kuhn Kirschgarten Riesling Trocken GG 2017. Tyskland Pfalz. Pris kr. 329,90 Poeng 90/100

Riesling. Gyllen med et grønt skjær. Bra duft av hvit frukt og sitrus på duft med et lite hint av blomst. Meget bra balansert syre og sødme på smak. Lever opp til duften med sin fruktighet og gode munnfølelse. En riktig god ettersmak med en bitte liten bitterhet på ettersmaken. En vin som danser soldans med lam og er et riktig bra kjøp.

Sohm & Kracher Alte Reben Grüner Veltliner 2013. Østerrike, Niederösterreich. Pris kr. 229,90 Poeng 89/100.

Som navnet sier er den laget på hundreprosent Grüner Veltliner. Vakker strågul farge, en litt dempet elegant duft av eple, urter og en anelse fat. Smaken er fyldig med en fin friskhet. Konsentrert smak med en perfekt syre og sødme. Lang ettersmak. Veldig bra alternativ til påskelammet og ikke minst, et meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.