Ukens rimelig viner, er alle på Bag in Box og er første del av anbefalinger for vin til påske. Noen av vinene har vært omtalt tidligere og noen er helt nye årganger.

Barahonda Carro Monastrell Viñas Viejas 2017. Spania, Murcia, Yecla. Pris kr. 450,50

For så si det først som sist, her er det mye vin for pengene. Drua er Monastrell. Mørk rød på fargen. Nydelig duft av modne kirsebær med fine hint av blomst og krydder. Mjuk og rund på smak. Frisk og fyldig med moden frukt, plommer og en glimrende balanse mellom syre og sødme. Bra ettersmak med bitte litt bitterhet på slutten. En vin som passer glimrende til lam og kos. En ekte løp og kjøp vin.

Valli Unite 2016. Italia. Pris kr. 550,-

Drua er Dolcetto. Mørkerød farge.  Klassisk, fin duft av bringebær, litt nøtter og hint av blomster. Nydelig duft med andre ord. Frisk og fyldig på smak. Lever bra opp til duften med en meget godt balansert syre og sødme. Fin tannin. En lang og god ettersmak. Passer fint til lam og lyst kjøtt og ikke minst kos. Meget bra kjøp.

Signature Series Brunel Côtes du Rhône. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr 469,90 

Drua er Syrah, Grenache. Fin mørkerød farge. Bra duft av mørke bær, hint av urter. Rund og fyldig på smak med en frisk fruktighet. Meget bra balansert  syre og sødme. Fin tannin og en bra ettersmak. Passer fint sammen med lam. Her er det mye vin for pengene. Meget bra kjøp.

La Bella Barbera 2018. Italia, Lombardia, Pavia. Pris kr. 389,90

Hundre prosent Barbera. Mørk rød på farge. Duft av mørke bær med hint av urter. Fyldig smak med en bra munnfølelse. Bra sødme og syre. God ettersmak. Passer bra sammen med pasta eller til kos.

Emiliana Earth Balance 2017. Chile. Pris kr. 219,90 (150cl)

Druene er Syrah 15%, Merlot 65%, Cabernet Sauvignon 20%. Rubinrød farge. Duft av mørke bær med hint av krydder. Fruktig og rund på smak. Bra balansert. Lever opp til duften. God ettersmak. Kosevin.

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2017. Chile, Central Valley. Pris kr. 389,90

Laget på Cabernet Sauvignon 86%, Petit Verdot 3%, Cabernet Franc 2%, Syrah 6%, Petite Syrah 3%. Mørk, litt ung blårød farge. Duft av solbær og med hint av urter. En bløt og fruktig smak med solbær. Ok ettersmak. En ekte terrassevin.

Hvitvin

Meinklang Grüner Veltliner 2018. Østerrike, Burgenland. Pris kr. 449,90

Druen er Grüner Veltliner. Gulgrønn på fargen. En frisk, ung duft med sitrus, epler og det lille urteaktige som bare kan kalles lekkert. Smaken er som duften, ungdommelig, fruktig. Bra fylde og med samme epler og sitrus som i duften. God  syre og sødme. Lang ettersmak. Kan brukes til skalldyr og fisk, men best til kos. Meget bra kjøp.

Leitz Riesling Trocken 2018. Tyskland, Rheinhessen. Pris 424,90

Drua er riesling. Lysgul med et grønt skjær på farge. Dufter av grønne epler, sitrus og små hint av vinbergsfersken. Smaken lever fint opp til duften, med epler, litt sitrus og noe jeg ikke helt klarer å definere men som slettes ikke er dårlig. Frisk med god fylde. Bra ettersmak. Dette er vinen for salater og gode venner. Meget bra kjøp

Langmann Sauvignon Blanc. Østerrike. Pris kr. 449,-

Drua er Sauvignon Blanc. Lys gul på farge. Frisk duft av sitrus med epler og hint av blomst. Frisk og fruktig smak. Bra balansert syre og sødme. Lang og god ettersmak. Passer fint sammen med sjømat. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.