Bodega Otazu ligger i den spanske regionen Navarra. Ikke langt fra byen Pamplona.

Selv om Otazu er et relativt nytt vinhus i vinsammenheng, det ble grunnlagt 1991, er det vel egentlig en videreføring av andre  vingårder som har ligget på eksakt samme sted siden det 12. århundre.

Den eldste delene av Otazu kan dateres helt tilbake til det 14. og 16. århundre, mens den eldste delen av hovedbygningen ble bygget 1840 som en vingård i fransk stil.

Selve eiendommen er på hele 350 hektar og ligger som i et basseng på kanten Sierra del Perdon og Sierra Echauri fjellene. I vest og i nord ligger eleven Arga.

I 2008 ble de tildelt «Vino de Pago» klassifiseringen, noe bare et fåtall spanske vingårder har fått.

Otazu Chardonnay 2017. Spania, Navarra. Pris kr. 189,70. Poeng 89/100

Vinen er laget på 100% Chardonnay. En lys strågul farge med et grønt skjær. Meget bra duft av epler og sitrus med små hint av blomst. Veldig fin fruktig smak med meget godt balansert syre og sødme. Lever fint opp til duften med sin sitrus og epler. God ettersmak. En vin som fungerer bra sammen med lyst kjøtt og fet fisk. Meget bra kjøp.

Pago de Otazu Chardonnay con Crianza 2015. Spania, Navarra. Pris kr. 364,90. Poeng 88/100

Drua er Chardonnay. Flott gyllen farge med et grønt skjær. Meget bra duft av sitrus med fine hint av blomster og fat. God fruktig fylde, lever opp til duften med sin sitrus og bitte små hint av fat. Meget bra balansert syre og sødme. God ettersmak. Passer glimrende til sjømat og lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.