Ægir bor i Flåm og har det bra.

aegir-opningstider-slideÆgir Bryggeri blei starta i 2007 og vart kåra til «Årets bryggeripub» 2008 og 2009 av Norøl.  Ægir India Pale Ale blei kåra til «Årets øl» i 2012!

Ægir leverer øl på fat og flasker til serveringssteder, butikker og Vinmonopolutsalg mange stader i landet. Ægir er spesialisert på ale, men brygger også lagerøltypar, inspirert av mikrobryggeri over heile verda.

Utval året rundt

Bøyla Blonde Ale (4,7%)images

Ægir Bøyla Blonde Ale er gylden på farge, med et flott og varig skum. Fruktig aroma med toner av solbær, også toner av malt og høy.Smaken har et visst preg av «kjeks» og er nokså tørr, men også med et merkbart innslag av fruktig humle. Riktig fint balansert, synes jeg. Dette er et øl som bør ha bred appell, og som det er en ren fornøyelse å drikke! Så alle tørste turister som tar Flåmsbanen, en av verdens mest spektakulære jernbanestrekninger, har noe å glede seg til når de kommer fram

 

(5) Ægir Rallar Amber(4,7%)

Ægir Rallar Amber Ale fra våre nye venner i Flåm er et flaskekondisjonert mørkt kobberfarget øl (mørkere enn rav, ja), disig, med et bra off-white skum. Aromaen har toner av tre, mildt krydder, karamell og en moderat men udefinert fruktighet.

Smaken er distinkt fruktig, moderat syrlig og lett krydret, med toner av mørk münchener malt. Moderat humle i avslutningen.

 

Ægir India Pale Ale (6,5%)

Ægirs India Pale Ale er Årets øl 2012HB-D2-mikro_l-_gir-_175602g

Om vinnerølet fra Ægir skriver juryen: «Årets øl har aroma fra furunål og tropisk frukt og er et komplekst øl med fin humle- og maltaroma. Ølet er godt balansert, har god sødme og fremstår markert bitter med lang ettersmak. Det representer solid håndverk og er et særdeles typeriktig øl innenfor sin klasse.»

 

Witbier (4,7%)

Uklar oransje-gylden farge på ølet (det er selvsagt ufiltrert), moderat hvtt skum.HB-D2-mikro_l-_gir-_175602g

Behagelig søtlig hvetepreget aroma med distinkte toner av appelsiner.

Smaken har også toner av appelsiner, koriander er her også, men den er noe mindre framtredende. Merkbar humle i en moderat bitter avslutning. Ølet er ikke for søtt.

 

Sumbel Porter (4,7%)7592260650_c4cc5276df_z

Lysebrunt skum som går fra høyt til moderat. Fin røstet aroma, med toner av kaffe og mørk sjokolade, og et lite hint av lakris. Smaken og munnfølelsen er mer forsiktig i anslaget enn hva du finner hos mange andre portere – litt syrlig og mild til å være en porter, med bare et moderat røstet preg. Lav bitterhet og lite sødme.

 

DAG Sitrus Pale Ale 1365605524DAG (4%)

Middels klar orange øl med én-fingerbred høy skumtopp.

Virkelig fin og fersk humlearoma med masse grapefrukt, ananas og noe sitronskall.

Grapefrukten og sitruspreget er litt mer tilbaketrukket i smaken. Det starter med smak av tørt gress, litt pilsneraktig sødme, grapefrukt og utvannet sitron. Avslutningen er lett bitter. Noe vannete munnfølelse, men til å være 4% er det veldig bra. Frisk og veldig lettdrikkelig.

 

Skumring Dubbel (7%)

Ægir var ølbryggjaren til gudane i den norrøne mytologien. Ægir Bryggeri tilbyr fleire ulike ølsortar – frå lyst til mørkt øl. Interessant er det at Ægir Bryggeri med hedensk tema no lagar eit tradisjonelt klosterbrygg. Dubbel vart som kjent opprinnleg brygga av munkar. Ølet er lysebrunt, lett fyldig og smaken minner om tørka frukt og krydder grunna gjærstammen. Nyt ølet saman med kraftige oster og noko robust mat eller åleine som koseøl.

 

Ratatosk Double IPA (9%)Ratatosk_12059861x1

Det frekke ekornet Ratatosk sprang opp og ned i treet Yggdrasil med fornærmingar mellom ormen ved røtene og ørna i toppen. Når ein vanleg dose humle ikkje er heilt nok, har vi dette frekke ølet å tilby: solid bitterheit som balanserar med lett fyldig maltsødme og kraftig humlearoma og smak.

Natt Imperial Porter (10%)Unknown

Svart farge på ølet, det kremige og tette skummet er lysebrunt og varer lenge.

Aromaen er først nokså moderat (det tette skummet bidrar nok til å dempe aromaen), men blir bare bedre etter som ølet varmes litt opp i glasset. Noen røstede toner, mild kaffe, hint av sjokolade og lakris.

Fyldig og varmende munnfølelse. Smaken er røstet, maltpreget og rimelig søt, toner av søtet sterk kaffe, mørk bitter sjokolade og engelsk lakris, med en uttalt humlebitterhet gjennom det hele. Du merker nok alkoholstyrken. Bitter ettersmak.

Lynchburg Natt (10%)

Har vært lagret på eikefat (amerikansk eik) i flere måneder – og disse eikefatene inneholdt tidligere en amerikansk whiskey fra Lynchburg i Tennessee, den ikke ukjente Jack Daniels.

Kullsvart farge på ølet, høyt til moderat lysebrunt skum.

Sterk søtlig aroma av malt, melasse, kaffe, vanilje, eik og amerikansk whiskey.

Smaken har i hovedsak de samme elementene som aromaen, og det i rikt monn. Men bidraget fra Mr. Daniels kommer enda mer i forgrunnen.

Tors Hammer Barleywine (13,2%)

Brungyllen på farve. Duft av lyst korn, honning og karamell. Også noe som minner om belgisk gjær. Meget god fylde. Rik på smak og med stor sødme. Meget lang ettersmak med fin bitterhet, men kunne vært en tanke friskere.flickr-3928374092-original

Kilder: Ale, Porter & Stout, Cardinal, Ratebeer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.