Espresso-is og porter.

19644000_sJeg har sagt det før og jeg sier det igjen. Jeg er en hund etter dessert, kaffe og øl.

Og kan man få det samlet i et, så er det som en drøm blir oppfylt.

Selve desserten spiste jeg førstegangen for noen år siden i Ystad. I et hageselskap ved havet. Dessverre begynte det å høljeregne da desserten kom. Jeg havnet i et vedskur sammen med en forvirra herremann som ikke hadde begynnelse eller slutt på historiene sine. Men, hjemmebrygga øl hadde han. I litervis. Og det var godt. Iallfall sammen med desserten.

Det du behøver til seks personer er :

  • 100 g sukker
  • 4 kopper kruttsterk kaffe eller 4 kopper espresso
  • 3 eggeguler
  • 3 dl kremfløte

Nå er det på tide og åpne ølen. Ikke for å blande med noe som helst, men for å drikke. Det du drikker må være en stout eller en porter. Selv foretrekker jeg porter da jeg ikke er så helt vilt begeistret for stout, Ta en svelg øl og begynn med å karamellisere 50 g av sukkeret. Om du har vært smart og fornuftig, noe jeg aldri er, så har du stukket en vaniljestang i  sukret noen dager før du skal bruke det. Men, som sagt, hvor finne brød i ørkenen. Når sukkeret begynner så smått å bli ravfarget, så har du i kaffen og reduserer den til cirka halvdelen.  Så er det bare å piske eggegulene og resten av sukkeret til det er nesten eggedosis, ha i den reduserte kaffe, still det i et passe varmt varmebad og pisk det til krem. La den kjøle ned.

Når det er kaldt, så vender du forsiktig ned kremfløten. Så kan du helle det opp i passe store kaffekopper, stille det inn i fryseren og lar den stå i ca åtte timer. I mellomtiden kan du drikke resten av porteren og tenke på hvor fantastisk den kommer til å smake sammen med isen. Kort tid før du skal servere desserten, så varmer du koppene og banker isen forsiktig ut på asjetter. Og det er det. Bare å nyte sammen med et glass porter.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.