Ukens Vin.

0

Vi får aldri nok av italiensk vin. Og spesielt ikke av vinen til John Matta.

I og for seg så gjør ikke italienerne det heller, for jeg har ikke tall på hvor mange ganger han har blitt kåret som Italias beste vinprodusent.

Chianti Classico Riserva la Prima 2010 92 poeng.

For å si det først som sist. Her er det utrolig mye vin for pengene. Fargen er klassisk rubin rød fra Chianti. Duften kan ikke engang Patrick Süskind beskrive bedre i Parfymen. Men, jeg skal gjøre et enkelt forsøk å fortelle hvordan kirsebær og lær kiler i nesen. Kanskje med en anelse plomme langt bak et sted. Og smaken. Om jeg var religiøs, ville jeg nok si at vår Herre var på godt humør da denne vinen ble skapt i kjelleren på Castello Vicchiomaggio. Kirsebær fra en sommervarm hage, saftig og konsentrert med en fantastisk godt balansert syre og sødme. En ettersmak som har en nesten silkeaktig finish. Lam er prefekt til den vinen. Problemet er at det kan gi en stille middag av bare nytelse.

DEL
Forrige artikkelGi meg en pils.
Neste artikkelUkens Øl.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here