Så er Tromsø Øl-festival i gang. Med musikk, masse folk og øl.

De meste av ølet som serveres er øl man finner i de fleste dagligvarebutikker og på Vinmonopolet. Ikke så spennende med ander ord. Men, det er tre øl fra Mack sitt mikrobryggeri som er verdt å prøve. Og dette er øl som man bare får på øl-festivalen og som serveres på tapp.

Smoke Stout.

En irish dry stout med røykpreg. I følge bryggerne så er ølet midt mellom røykebua på en barneskole og gulvteppet i campingvogna til gammeltanta di. Det er brukt fem sorter malt hvorav ¼ er røykmalt fra Bamberg Tyskland. Humlet med Challenger og New Zealand Pacific Gem som bitterhumle, samt Cascade som aromahumle.

John Doe Bitter

En tradisjonell engelsk bitter med lav sødme og balansert, men markert bitterhet.

Fortsatt i følge bryggerimesteren så ble ølet brygget av en Tromsdaling dagen etter at TIL rykket ned, men i sympati med byen Tromsø ble det foretrukne ølet en bitter . Arbeidstittel på ølet var: Steinar Nilsen Effekten…

Det er brukt seks typer malt og fire typer humle fra England og USA

 Elbjørg (Amber Ale)

En mellommørk ale som er tørrhumlet med amerikansk Mt. Hood.

Bryggerimesteren forteller at brygget som en maltdrevet amber ale, ble de noe skuffet over da de smakte på det ferdige produktet. Da var det bare å kjøre det inn på tanken på nytt og hive inn mer humle. Resultatet: Et mye bedre øl!

Så er det bare å smake og nyte. Men vær kjapt ute, disse tre går så det griner. Forstålig nok.

 

 

DEL
Forrige artikkelSiciliansk vin på det beste.
Neste artikkelDen Gyldene Freden, ertesuppe og punsch.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here