Siciliansk vin på det beste.

0

Når man får oppleve noe helt nytt og som man bare faller i staver over, er livet helt fantastisk.

Og sånn opplevelse har de Sicilianske vinene jeg har smakt i sommer vært. For meg har Sicilia tidligere vært spennende mat, billige vin i medbrakte dunker og noe svovelsmak. Herlig kombinasjon, men, dette året har virkelig satt Sicilia på mitt vinkart.

Av de fem rødvinene som var min største opplevelse, vil jeg begynne med to vin fra Arianna Occhipinti. En av disse sterke kvinnene i vinbransjen som går helt sine egne veier og skaper de utroligste ting.

Occhipinti Il Frappato 2011 92 poeng.

En klar, lys rubinrød farge. En god duft av jordbær og en anelse fersken. Smaken lever opp til duften med sine røde bær, sin fruktighet og godt balansert syre. Lang ettersmak som er virkelig nydelig. Bestill den i dag. Et virkelig godt kjøp.

Occhipinti Grotte Alte 2008 90 poeng.

Fargen er klar rubinrød. Nydelig duft av kirsebær og urter. Smaken er kompleks med en herlig fruktighet, en fantastisk balansert syre. Lang og god ettersmak. En intens vin som jeg virkelig vil nyte denne sommeren. Ekte løp og kjøp vin.

Alberto Graci

Alberto Graci er også en av de som lager ”naturlige” viner, selv om han tilsetter noe svovel for å stabilisere vinene noe.

GR0O10RNGraci Etna Rosso 2011 89 poeng.

Dufter nydelig av mørke bær og rips. Smaken er flott strukturert med en nesten voldsom og tydelig syre. Flott frukt og en virkelig god lengde. Denne vil jeg ha til lam.

COS Cerasuolo di Vittoria Classico 2011 88 poeng

Duft av blomster og røde bær. God syre, med en fin frukt. Lett og bløt å drikke. En nydelig avslutning med elegant syre. Passer til lyst kjøtt.

Donnafugata Mille e una Notte 2007 88 poeng.

Dufter av modne solbær og krydder. Smaken har en fint balansert syre, nydelig frukt og en virkelig lang ettersmak. Jeg drikker denne gjerne til søndagsteken. Men, kan også tenke meg den sammen med lam.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.