Verdens beste vinkart.

0

Verdens beste vinkart ble kåret for en liten stund siden og vinneren er luksushotellet Palais Coburg i Wien, Østeriket.

Det er det engelske vin magasinet «The World of Fine Wine» som har gått igjennom 4000 vinkart fra topprestauranter i hele verden. De har analysert og vurdert og gitt stjerne fra en til tre. Tilslutt satt de igjen med bare 200 restauranter rundt om i verden, som fikk den høyeste ratingen. Og den byen med flest restauranter som tilbyr tre-stjerners vinkart er New York, langt foran de andre byene på lista, som London, San Francisco, Chicago, Sydney og Melbourne.

Vinneren, Palais Coburg i Wien, har seks forskjellige vinkjellere med hele 60.000 vinflasker. Bare i det de kaller Frankrike kjelleren, har de mer enn 30.000 flasker i alle tilgjengelige formater. Store merker som Petrus, Mouton, Latour og Lafite er representert med alle de store årgangene. Bare ”Yquem Collection” inneholder vin fra 1893 til i dag og hver årgang er representert med minst én flaske. Selv den eldste fortsatt drikkbare vin i verden, er lagret i Palais Coburg. Nemlig Rüdesheim Apostelwein fra Ratskeller, daterer til 1727.

Det beste vinkartet i Skandinavia og det også med tre stjerner, har Bagatelle i Oslo. Og det er sletts ikke dårlig å være blant de tohundre beste i verden.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.