12763315-light-dark-and-unfiltered-beer-in-glasses-with-reflection-isolated-on-whiteSalget av øl har tatt seg kraftig opp i sommer. Og det er salget av alkoholfritt øl som øker mest.

Der er kanskje den varme sommeren som har gjort oss ekstra øltørste i år. Nye tall fra Bryggeri- og drikkevareforeningen viser at salget av øl har økt riktig mye i år. Bare i juli måned har vi drukket rett under 27 millioner liter øl. Hele 7,5% mer enn det vi konsumerte på samme tid i 2013. Slår vi sammen både juni og juli, har vi helt i oss 51,6 liter øl. Med andre ord, så tangerer vi rekordsommeren 2008.

Alkoholfritt

Men, det er spesielt en type øl som gjør et kjempesprang denne sommeren. Nemlig alkoholfritt øl som har økt med hele 31% siden juli sist år.

– Kjempebra! Det betyr at folk ser at de ikke nødvendigvis trenger å drikke alkohol for å kose seg, sier Kari Randen, daglig leder i alkoholvettorganisasjonen Av og til, til NRK.no.

– Alkoholfritt øl er jo bare en liten del av det totale ølkonsumet, derfor kan en slik økning se større ut enn den egentlig er. Fortsatt er det øl med alkohol det selges desidert mest av, så jeg tror ikke dette er noen stor endring av drikkevanene våre, sier Randen.

Petter Nome.

– Trenden er internasjonal, mange europeiske land opplever det samme. Det skyldes nok sterkere søkelys på helse og strengere promillekontroller, sier Petter Nome, direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen.

Han mener også at tallene viser at nordmenn har et fornuftig forhold til øl.

-Når sola steiker er det væske kroppen trenger, ikke alkohol, fortsetter han.

Kilder: Pressemelding, NRK.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.