Så er Tromsø Øl-festival i gang. Med musikk, masse folk og øl.

De meste av ølet som serveres er øl man finner i de fleste dagligvarebutikker og på Vinmonopolet. Ikke så spennende med ander ord. Men, det er tre øl fra Mack sitt mikrobryggeri som er verdt å prøve. Og dette er øl som man bare får på øl-festivalen og som serveres på tapp.

Smoke Stout.

En irish dry stout med røykpreg. I følge bryggerne så er ølet midt mellom røykebua på en barneskole og gulvteppet i campingvogna til gammeltanta di. Det er brukt fem sorter malt hvorav ¼ er røykmalt fra Bamberg Tyskland. Humlet med Challenger og New Zealand Pacific Gem som bitterhumle, samt Cascade som aromahumle.

John Doe Bitter

En tradisjonell engelsk bitter med lav sødme og balansert, men markert bitterhet.

Fortsatt i følge bryggerimesteren så ble ølet brygget av en Tromsdaling dagen etter at TIL rykket ned, men i sympati med byen Tromsø ble det foretrukne ølet en bitter . Arbeidstittel på ølet var: Steinar Nilsen Effekten…

Det er brukt seks typer malt og fire typer humle fra England og USA

 Elbjørg (Amber Ale)

En mellommørk ale som er tørrhumlet med amerikansk Mt. Hood.

Bryggerimesteren forteller at brygget som en maltdrevet amber ale, ble de noe skuffet over da de smakte på det ferdige produktet. Da var det bare å kjøre det inn på tanken på nytt og hive inn mer humle. Resultatet: Et mye bedre øl!

Så er det bare å smake og nyte. Men vær kjapt ute, disse tre går så det griner. Forstålig nok.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.