Faustino, verdens beste vin.

0
Hvert år kommer det anerkjente vinmagasinet Decanter med sine lister over verdens 100 beste viner.

UnknownI år var det en god, gammel traver som vant klassen for Rioja, Spania. Nemlig Faustino I Gran Reserva 2001 som nå blir lansert i Norge.

Faustino I Gran Reserva 2001 gikk til topps i Decanter’s store Rioja-smaking av viner i prisklassen 8-20 pund i september. Nå er den i tillegg plukket ut som årets vin, blant hele 3200 viner som har vært smakt og omtalt av Decanters ekspertpanel gjennom året. Den komplette listen over årets 50 beste viner publiseres i januarnummeret 2014 av Decanter.

I Norge vil den bli solgt for ca 200 kroner.

En overraskelse .

I den internasjonale klassen for Pinot Noir, kom det en aldri så liten overraskelse. Helt til topps gikk den tyske vinen Dagernova Weinmanufaktur, Heimersheimer Kapellenberg Spätburgunder, Ahr 2011.

Vinen fra Dagernova selges dessverre ikke i Norge, men jeg har hatt gleden av å smake tidligere årganger av vinen og jeg må si meg enig i at smakspanelet til Decanter har gjort et veldig godt valg.

At Tyskland og tyskerne kommer med den ene overraskelsen etter den andre når det handler om vin, skulle vel egentlig ikke være noen overraskelse lenger. Det som er forunderlig, er at vi ikke har fått opp øynene i større grad for hva som lages av vin i Tyskland.

Kilder: Adressa, Decanter.

DEL
Forrige artikkelØldrikkerens gløgg
Neste artikkelHva er musserende vin?

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here