En barolovin man drømmer om.

0
Barolo får en klokke til å ringe hos de fleste vinelskere. Og sletts ikke uten grunn.

Barolo er navnet på en kommune i Cuneo-provinsen i Piemonte. Det er her, samt i 10 andre kommuner syd for Alba hvor selve vinen barolo produseres.

Av og til så finner man julevinen allerede i oktober. Og er man så heldig å finne en terningkast seks barolo for ”bare” 299,90, så er det bare å fylle opp handlekurven så hurtig som mulig. Tenuta la Volta Cabutto Barolo La Volta 2008, er en sånn vin.

Kan man si at en farge er varmt rød? Så er denne vinen nydelig, varmt rød. Duften er kompleks, med blomstereng, krydder og lær. Smaken er fyldig, som fløyel mot ganen. Med en syre som er fantastisk balansert. Smaker av mørke bær, krydder og noe som jeg ikke helt klarer å definere, men som smaker veldig bra. En veldig lang og behagelig ettersmak. Dette er en barolovin som man bare drømmer om.

Den er helt klart drikkemoden nå, men, om du vil, kan den lagres i de neste 7-8 årene.

Jeg vet ikke hvorfor denne vinen ikke er i basisutvalget, så skynd deg og bestille den nå.  Dette tror jeg virkelig kan bli en av julens vinnere.

DEL
Forrige artikkelRakfisk og Riesling.
Neste artikkelFritert banan og kokosnøtt med en hveteøl.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here