Foto: 123
Foto: 123
Igjen har vi fått tillatelse til å publisere noen av Gordon Ramsay sine oppskrifter. Og vi begynner med noe søtt. Og den eneste grunnen er at jeg elsker søtsaker.

Derfor, Gordon Ramsays lille, friterte søtsak med smak av tropene. Så enkelt å lage at nesten alle kan gjøre det…

Ingredienser til 14-16 boller.

  • 125g hvetemel, siktet
  • 1 ts bakepulver
  • 75g sukker, pluss litt ekstra for å drysse over bollene.
  • 25g revet kokos
  • Finrevet skall av 1 lime
  • Klype salt
  • 4 modne bananer, skrelt og most (ca 400g)
  • Vegetabilsk olje, til steking

Fremgangsmåte.

Det er nå jeg åpner en hveteøl. Ikke for å bruke den til matlagningen, men bare for å nyte. Fremgangsmåten er som følger:

Begynn med å sikte mel og bakepulver i en stor bolle. Så rør du ned i sukker, kokos, lime krydder og salt. Til slutt har du i de moste bananene i de tørre ingrediensene. Sørg nå for at det blir veldig godt blandet. Så er det bare å dekke til røra i femten minutters tid .

I mellom tiden kan du drikke litt hveteøl mens du fyller opp en stor gryte en tredjedel med planteolje og varmer den til ca. 180 grader. Om du er usikker på når den er 180 grader, lærte jeg en gang at man kan ha i en brødbit. Om den blir gyllen etter 30 sekunder, så er det riktig temperatur.

Nå er det friteringen som står for tur. Ta en spiseskje og ha fire, fem skjeer ned i den varme oljen. La de fritere i to, tre minutter til de gyllenbrune på begge sider.  Løft de ut med en hullsleiv og la de renne av på litt kjøkkenpapir. Dryss de med sukker og server de varme.

Godt Drikkes drikkeforslag:

Om jeg skal drikke vin til, så blir det en ungarsk, Tokaj. Man kan får en glimrende 50 cl Patricius Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2000,  med varenummer:1083002 til 255 kroner. Dessverre er den i bestillingsutvalget, så dette er en man må bestille på forhånd.

Skal det være øl, så drakk jeg hveteøl og nøt det stort. Og gjerne Mack hveteøl. Men, det finnes mange gode hveteøl på markedet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.