Zenato, vin og fotografi.

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har opplevd vingårder og vinprodusenter gir bidrag og opplevelser til samfunnet med ulike kultur- og kunstprosjekter. Det er virkelig som om vin og kultur går hånd i hånd.

Forleden dag så ramlet det inn en epost fra  vingården Zenato. Forøvrig en gård som lager noen glimrende vin. Men denne gangen var det ikke vinen jeg ble opphisset over, men derimot deres Zenato Academy. Et akademi som fokuserer, for å sitere «studier og eksperimentering innen kunst med fokus på fotografiets verden.»

Selv om akademiet startet for fullt 2019, så har ideen eksistert siden 2010 da Zenato ga ut en fotobok i stort format. Bildene ble integrert med stemmene til kunstnerne som skapte fotografiene. Og siden 2019 har Zenato samarbeidet med en rekke institusjoner som arbeider med figurativ kunst, men primært med nasjonale og internasjonale fotoskoler for å gi studenter og unge fotografer en plattform å synes på. Noe som blant annet har ført til en rekke spennende fotobøker.

Om du vil lese mer og se flere bilder, så finner du på denne linken.

Alle fotografiene er publisert med tillatelse av  Zenato Academy og bildene jeg har plukket, er vinrelaterte og skapt av Fondazione Studio Marangoni students.

Lurer du på mer om vinene til Zenato? Det kommer en artikkel med smaksnotater på Godt Drikke snart.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.