I stedet for ukens rimelige viner, vil jeg denne gangen presentere noen vin som er på salg.

Den første som jeg synes er et riktig bra kjøp, er en musserende vin. Nautilus Cuvèe Marlborough Brut fra New Zealand, satt ned med 80 kroner til 189,- kroner. En riktig bra balansert vin, tørr og frisk.

Av de hvite, er det noen man bare må få med seg. Italieneren Valcerasa Etna Bianco, laget på Carricante. Den har alt hva en Siciliansk vin skal ha og jeg smakte den for noen år siden og ga den 90 poeng den gang da. Den er satt ned med en femtilapp til 229 kroner.

Selvfølgelig må jeg ha med en tysker. Leitz Rüdesheimer Berg Roseneck Riesling Trocken Katerloch 2013 fra Rheingau. Den har absolutt alt hva en riesling skal ha. Satt ned med 104,90 til 375,- Er man en rieslingnerd som meg, er dette et meget bra kjøp.

Av de røde, er det en del som jeg vil plukke med meg. Ch. Peyros Madiran Vieilles Vignes 2015 Frankrike, Sørvest, Madiran, rund og god men fruktig og frisk.  Satt ned med 80 kroner til 209,- En annen som er en ekte 90 poenger, er Bel Colle Barbaresco Pajorè 2016 fra Piemonte, Barbaresco i Italia. Rund og bløt med riktig fin syre. Satt ned med 100 kroner til 299,-

Husk nå på at mange av disse vinene vil forsvinne fort fra polets hyller, så her handler det om å være tidlig ute. Resten av alle vinene finner du her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.