Domaine William Fèvre ble grunnlagt av den smått så mytiske William Fèvre i 1957. Han startet med 7 hektar og frem til han pensjonerte seg i 1998, hadde domenet vokst til 48 hektar.

Etter at champagnehuset Henriot kjøpte domenet, har det vokst til 78 hektar og er en av Chablis absolutt største. Og det er ikke hvilke som helst marker som er blitt lagt til eiendommen. 15.9  hektar er klassifisert Premier Cru og 15.2 hektar som Grand Cru.

Da Henriot overtok Domaine William Fèvre, så ansatte de den meget talentfulle Didier Séguier som direktør og ikke minst som vinmaker. Og forskjellen fra tidligere ble hurtig tydelig. Der William Fèvre elsket ny eik, gikk Didier Séguier motsatt retning og bruker minimalt med ny eik og fremstiller i dag kanskje noen av Chablis mest elegante og beste viner.

William Fevre Petit Chablis Limited Sea Edition 2018. Frankrike, Burgund, Petit Chablis. Pris kr. 179,90 Poeng: 88/100

Drua er Chardonnay. En gulgrønn farge. Duft av grønne epler, sitrus og hint av blomster. Frisk og fruktig på smak med en fin fylde. Samme epler og sitrus som i duften. Meget bra balansert syre og sødme. God ettersmak. Passer riktig bra til skalldyr. Meget bra kjøp. William Fevre Petit Chablis Limited Sea Edition 2018 er den sammen vinen som William Fevre Petit Chablis 2018. Bare at den har fått på seg sommerkjolen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.