Weingut Winter holder til i Dittelsheim-Heßloch i Rheinhessen. Siden 2013 har gården vært medlem av Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter, VDP. En forening for de tyske Grand Cru gårdene.

Etter å ha gått i lære på vingårdene Klaus Keller i Rheinhessen og hos Bassermann-Jordan i Pfalz samt avlagt eksamen som ønolog ved landbrukshøyskolen i Bad Kreuznach, overtok Stefan Winter familiegården på 21 hektar i år 2000. Han ble temmelig kjapt medlem av foreningen ”Message in a bottle,” en forening for unge vinprodusenter.

Stefan Winter er ikke en mann som gjør ting enkelt for seg. Dels la han om driften til biologisk drift med spontangjærede viner, men kanskje en ennå større prestasjon var det å sette det fullstendig ukjente Dittelsheim-Hessloch på vinkartet. Det gjorde han ved å lage noen fantastiske viner på både Silvaner, Chardonnay og ikke minst Riesling. Og temmelig snart ble han betraktet som en av Tysklands absolutt beste vinbønder. Og det er etter min mening ikke en tilfeldighet at hans rieslingviner ble kåret som Tysklands beste av Vinum.

Weingut Winter Kloppberg Riesling Grosses Gewachs 2015. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 319,90 Poeng 89/100

Gul med et grønt skjær på fargen. Elegant duft av sitrus, epler og et hint av vinbergsfersken og blomst. Smaken lever på lange veier opp til duften med en frisk fylde, perfekt syre og sødme og en fin ettersmak. En vin som kan brukes til lyst kjøtt, men også til latter og nytelse. En meget bra vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.