Ukens rimelige viner, er en blandet landhandel. Fra det helt sublime til helt greie viner i forhold til pris.

Texier Cairanne 2016. Frankrike, Rhône Sør, Cairanne. Pris kr. 154,90 Poeng 87/100

Eric Texier er en av de store når vi snakker om organiske viner. Og denne vinen skuffer heller ikke. Den er laget på 80% Grenache, 10% Cinsault, 10% Syrah. Mørkerød på fargen. Nydelig duft av mørke bær, en anelse krydder og rått kjøtt. Smaken er frisk med en bra fylde og  frukt. Fin syre med et lett, elegant tannin. God ettersmak. En vin som går riktig bra sammen med lam eller vilt. Fungerer også riktig bra til kos. Meget bra kjøp.

Charles Smith Velvet Devil Merlot 2014. USA, Washington State , Columbia Valley Pris kr. 159,90 Poeng: 86/100

Godt Drikke har tidligere skrevet at Charles Smith er en underlig, men svært så dyktig vinprodusent. Og det er han fortsatt. Og fortsatt lager han noen fantastisk bra viner som jeg virkelig kan forstå hvorfor de slår an på hjemmemarkedet i USA.

Her er det virkelig mye vin for pengene. Fin mørkerød farge. Lekker duft av røde bær, rått kjøtt, og det er positivt ment, samt hint av urter og fat. Smaken lever på lang vei opp til duften, med en fløyels mjuk smak, perfekt balansert syre og sødme. God tannin. En lang og god ettersmak. Vinen passer glimrende til lam men også som kos. Meget bra kjøp.

Hvitvin.

Marqués de Nombrevilla Blanco. Spania, Calatayud. Pris kr. 115,- Poeng 80/100

Drua er Viura. Lys gulgrønn farge. Duften har grønne epler, noe sitrus og blomst. Smaken er frisk, fruktig med ok fylde. Helt ok balansert og en bra ettersmak. En vin som fungerer bra som kosevin. I forhold til pris et riktig bra kjøp.

Escada Arinto Reserva 2017. Portugal, Lisboa. Pris kr. 100,- Poeng 79/100

Drua er Arinto. Lys gul på farge, med et grønt skjær. Duften har lys frukt med hint av blomster. Rund og fruktig på smak, med en grei fylde. Noe sitrus og en lett sødme. Bra balansert. Ok ettersmak. Kose vin. I forhold til pris, så er dette et bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.