Weingut Peter Jakob Kühn. En bra opplevelse.

Weingut Peter Jakob Kühn ble etablert 1786 og i 11 generasjoner, har den 12 ha store gården i Rheingau vært i familiens eie. Og den betraktes som en av Tysklands absolutt beste vingårder

Peter Jakob Kühn og hans hustru Angela overtok driften på slutten av syttitallet. Og det første de ville, var å finne en ny plassering og en ny filosofi for å forfine og forbedre vinene deres. Og i 1991 vant de Deutschen Riesling Preis for sin fra Oestricher Doosberg. En bekreftelse på at de var på rett vei. Og etter en rekke andre priser og mye oppmerksomhet kom det neste store skrittet i 2004. De la om hele driften til biodynamisk drift. Et stort vågespill for de kunne jo ikke vite hvilken vei det ville gå.

-Men av hensyn til naturen og fremtidige generasjoner, var det helt nødvendig, fortalte Peter Jakob Kühn til Godt Drikke for noen år siden.

-Men også av hensyn til vinen som nå er renere og strammere i formen.

Rieseling

Det er selvfølgelig Riesling som dominerer, men de produserer også noe Pinot Noir. Druene dyrkes med organiske og biologiske metoder, og plukkes for hånd. Kun naturlig gjær benyttes. Gjæringen stopper gjerne opp om vinteren og fortsetter neste vår og forsommer. Mesteparten av hvitvinen gjæres og lagres på ståltanker, en liten andel på store fat.

Kühn Hallgarten Hendelberg Riesling Trocken 2016. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 249,90 Poeng 90/100

Lys strågul med et grønt skjær. Frisk duft av epler, sitrus og bitte litt blomster. Frisk med en fin fylde på smak. Lever virkelig bra opp til duften. Meget bra syre og sødme. En lang og god ettersmak. En vin som passer til kos alle dager i uka. Meget bra kjøp!

Kühn Quarzit Riesling Trocken 2016.Tyskland, Rheingau. Pris kr. 219,- Poeng 90/100

Gulgrønn farge. God duft av sitrus, grønne epler og hint av blomster og moden frukt. Smaken har bra fruktig fylde. Frisk og fruktig. Lever fint opp til duften med sine epler og fruktig sødme. Meget bra balansert. En lang og god ettersmak. En allrounder i forhold til det meste fra havet. Meget bra kjøp.

Kühn Triade Riesling Trocken 2016. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 157,- Poeng 86/100

Lys gul med et lite grønt skjær. Bra duft av duft av sitrus, epler og noe vinbergsfersken og blomst. Frisk og fruktig på smak med en fin fylde. Meget god balansert og en fin ettersmak. Vil fungere glimrende til skalldyr men også bra til kos. En ekte løp og kjøp vin.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.