En av mine store farvoritter, er Eric Texier. Og siden det er høst og vi behøver vin som passer høsten og vinteren, så vil Godt Drikkes vinklubb holde en smaking med viner fra Rhônedalen og Eric Texier.

Smaking vi være den 25 oktober på G Tromsø klokka 19.00. Prisen for ikke medlemmer er kr 450,- For medlemmer med gjester er det 350,-  Påmelding til vidar@godtdrikke.net

Eric Texier

Eric Texier har cirka 11 hektar vinmark langs elven Drome i Rhonedalen. Signaturvinene hans er Syrahbaserte og kommer fra de relativt ukjente landsbyområdene Brézème (med kun 6 dyrkere) og Saint Julien en Saint Alban, begge plassert sør i Nord Rhone. Området Brézème gjenoppdaget han etter å ha studert gamle vinmarksbøker. I dag er Eric også en markant hvitvinsprodusent.

Eric Texier lager umanipulerte viner uten tilsetning av verken gjær eller enzymer. Han bruker mye hele klaser med relativt kort maserasjon og modning av vinene gjøres  i kar av betong, på tinajas (leirkrukker) eller i store, brukte fat. Han er også forsiktig med bruken av sulfitt og tilsetter kun litt eller ingenting – uten at dette går ut over lagringsevnen. Stilen er presis og terroirdrevet, alltid med mye friskhet og fruktighet, høy konsentrasjon og finmasket tekstur.

Vinene vi smaker er :

Texier Cairanne 2015

Klar burgundrød farge med elegant duft av skogsbær, bringebær, blomster, krydder og urter. Den har et saftig og elegant anslag, flott fruktighet av røde og mørkere bær og en ettersmak med mye jordsmonnskarakter. Server den lett avkjølt (ca 16 °C) med lam, skogsfugl og opkse Vinen kan nytes ung og fersk, men vil fint lagre i 3-5 år

Texier Côtes du Rhône Chat Fou Non Filtré 2016

Klar burgundrød farge med elegant duft av skogsbær, bringebær, blomster, krydder og urter. Den har et saftig og elegant anslag, flott fruktighet av røde og mørkere bær og en ettersmak med mye jordsmonnskarakter. Server den lett avkjølt (ca 16 °C) med lam, skogsfugl og retter av lyst kjøtt.

Texier Brézème Côtes du Rhône 2015

Briljant blårød farge med intens duft av bringebær, fiol, bjørnebær, kirsebær, pepper og einer. Et saftig og kjølig anslag med fantastisk egenkarakter og fast utgang. Smak av kirsebær, bringebær, bjørnebær, pepper og urter med en kompleks og lang ettersmak. Server den temperert ved ca 16- 18 °C med retter av vilt som reinsdyr, hjort og rype, men prøv til lam, okse og annen smaksrik fugl. Dette er en vin som drikker fint allerede som ung, men bør luftes. Vinen vil fint tåle 8-10 år i en god kjeller.

Texier Brézème Vielle Serine Dom. de Pergault 2013

Mørk, blårød farge med intens duft av bjørnebær, kirsebær, pepper, fiol og einebær. Et saftig og kjølig anslag god karakter og fast frukt. Smak av kirsebær, bjørnebær, pepper og urter med en kompleks og lang ettersmak. Server den romtemperert ved ca 18 grader med retter av vilt som reinsdyr, hjort og rype.

Eric Texier Châteauneuf du Pape 2015

Svært flott frisk og delikat vin med duft av sitrus, hvite blomster appelsinskall og frisk aprikoser. Tydelig mineralsk vin med flott struktur og pen kremet munnfølelse. Drikk til kraftige fiskeretter, fugl lyst kjøtt, faste kumelks oster og spekemat. Vil utvikle seg positivt i inntil 7 år etter årgang.

Eric Texier Adéle Côtes du Rhône Blanc 2017

Svært fisk og elegant Cotes du Rhone Blanc med flott duft av sitrus og blomster. Delikat, frisk stil med fin tekstur og lang, fruktig ettersmak. En allsidig vin som passer godt til det meste av fisk og skalldyr, lyse kjøtt-typer, gjerne med friske urter. En vin som skal nytes ung og fersk, serveres lett avkjølt.

Kilde: Autentico.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.