Ukens rimelige viner, kommer alle på boks.

Over 60 prosent av all vin som selges i Norge, er på bag in box. Noe som har ført til at kvaliteten på boksene de siste ti årene har hatt en markant kvalitetsforbedring.

Cafaggio Toscana 2017. Italia, Toscana. Pris kr 429,90

Druene er en blanding av Merlot 20%, Sangiovese 60%, Syrah 20%. Fin rød farge. Duft av røde bær, hint av tre. Smaken har en bra fylde, fruktig med en bra balansert syre og sødme. Mild tannin. Lever fint opp til duften. Bra ettersmak. Passer sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Dom. Roger Perrin Cotés du Rhône Fruité. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr. 495,-

Laget av Cinsault 15%, Grenache 70%, Syrah 15%. Dyp rød. God fruktig duft med hint av krydder og noe jeg ikke klarer å definere. Smaken har en fin fylde, fruktig. Lever opp til duften med sin krydder. Bra ettersmak. Passer til småvilt. Bra kjøp.

Carussin Asinoi Barbera Piemonte 2017. Italia, Piemonte. Pris kr. 459,90

Drua er som navnte sier, Barbera. Vakker klar rød på farge. Duft av kirsebær og mørke bær samt noen hint av urter.  Smaken er ung, frisk og fruktig med hint av bær og urter. Bra balansert syre og sødme. En fin ettersmak. Passer bra sammen med enkle pastaretter. Meget bra kjøp.

Robert Debuisson Beaujolaise Villages 2017. Frankrike, Burgund, Beaujolais-Villages. Pris kr. 484,90

Drua er gamay. Rubinrød farge. Duft av kirsebær, litt blomst. Smaken er fruktig, frisk med en fin fylde. Bra balansert syre og sødme. Mild tannin. Lever fint opp til duften med en bra ettersmak. Bruk den gjerne sammen med fisk eller lyst kjøtt. Passer bra til kos. Meget bra kjøp.

Til slutt, en hvitvin.

Leitz Riesling Trocken 2017. Tyskland, Rheinhessen. Pris 420,90

Drua er selvfølgelig riesling. Fin strålgul farge med et grønt skjær. Duften har grønne epler, sitrus og litt blomst. Smaken lever fint opp til duften, med epler, litt sitrus og noe jeg ikke helt klarer å definere men som slettes ikke er dårlig. Bra ettersmak. Dette er vinen for salater og gode venner. Meget godt kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.