Oma Vin produserer en rekke viner hvor den kjente kokken Ole Martin Alfsen – derav navnet OMA – står bak.

Produksjonen og lagringen av vinene foregår flere steder i Europa. Etter at han tok vinkelnerutdannelsen i 2000, har han undervist om vin, mat og drikke ved Kulinarisk Akademi samt skrevet flere koke- og vinbøker. Denne kompetansen har gitt ham mulighet til å produsere spennende viner med anerkjente produsenter. Med sin kunnskap og lidenskap, er Alfsen involvert i hele prosessen. På den måten blir vinene i tråd med hans personlige stil og preferanser. Hans bakgrunn som både kokk og vinkelner gjør at han lager viner som harmoniserer nydelig til mat. Oma Vin har i dag 13 produkter i porteføljen, men flere nyheter på gang.

Nr. 15387801

OMA Branco (hvit)

Portugal/Minho/2022/11,5 prosent

Kr. 150,00 (Bestilling)

Importør: OMA Vin AS

Omtrent likt med Alvarinho og Trajadura. Gulgrønn. Syrlige, grønne epler, fersken, blomster, noe saltaktig, sitrus og mineraler. Fruktig og frisk smak. Også fin fylde og gode syrer. Tørrer. Behagelig avslutning. Alene eller til sjømat. God pris!

Nr. 878701

OMA Barbera d’Alba (rød)

Italia/Piemonte/2021/13 prosent

Kr. 190,90 (basis)

Importør: OMA Vin AS

 Barbera-vin som er mørk rød. Godt fruktpreg, steinfrukt som kirsebær og moreller, blomster og gode urter i duften. Mer frukt og bær i smaken. Frisk med fine syrer. Tørrer litt. God lengde. Til lyst kjøtt.

Nr. 15394701

OMA Alvarinho (hvit)

Portugal/ikke stedsangitt/2022/12,5 prosent

Kr. 200,00 (bestilling)

Importør: OMA Vin AS

Alvarinho-vin som er gulgrønn på farge. Innbydende start med gode frukttoner – også tropiske – samt blomster, lime og flint. Fyldig smak med mer frukt. Syrer som balanserer. Fin, tørr, mineralsk ettersmak. Til lyst kjøtt og sjømat.

Nr. 13016901

OMA Grüner (hvit)

Østerrike/Weinland/2022/13 prosent

Kr. 210,00 (bestilling)

Importør: OMA Vin AS

Ni deler Grüner Veltliner og Furmint. Gulgrønn. Frukt som fersken, sitrus samt blomster og urter. Frisk og fyldig på smak med ditto mineraler, et behagelig saltpreg og fin tørrhet. God varighet. Alene eller til fisk. Tåler noe lagring.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.