Portvin og biff er en klassisk kombinasjon som har gledet ganer i mange år.

Den rike, søte karakteren til portvinen harmonerer godt med biff. Her er noen tips for å nyte denne fantastiske kombinasjonen:

Velg Riktig Type Portvin:

Ruby Port: Denne unge og fruktige portvinen har ofte smaker av røde bær og kan være et flott valg til en saftig biff. Den er rimeligere enn eldre varianter.

Tawny Port: Tawny portvin, spesielt de som har blitt alderen i fat i flere år, har noter av nøtter, karamell og tørket frukt. Dette kan være en utmerket match med grillet biff.

Late Bottled Vintage: En vin som kan nytes sammen med dessert, ost og til kos men som fungerer helt fantastisk sammen med en biff som er tilberedt med en portvin saus.

Vintage Port: Dette er den mest prestisjefylte typen portvin, laget av de beste druene fra en enkelt høst. Den har dype smaker og kan utfylle en kraftig biff, spesielt hvis biffen er tilberedt med rike sauser eller krydder.

Match Smaker:

Sødme og Krydder: Den naturlige sødmen i portvin, fungerer godt med den krydrede skorpen på en godt tilberedt biff.

Taniner: Både biff og portvin inneholder taniner som kan balansere hverandre. Biffens protein kan bidra til å myke opp portvinens tanninstruktur.

Fett: Fettet i en saftig biff kan dempes av portvinens sødme, noe som gir en deilig balanse i smakene.

Tilberedning:

Grillet eller stekt Biff: En saftig biff, enten grillet eller stekt, passer godt med en Late Bottled Vintageeller Vintage Port

Krydret Biff: Hvis biffen er krydret med sterke krydder, kan en Vintage Port med sin kompleksitet møte utfordringen.

Serveringstemperatur

 Unngå å servere portvin for varm. En litt kjøligere temperatur, rundt 14-16 grader Celsius, gir de beste smaksopplevelsene.

Desserter: Hvis du ønsker å utvide opplevelsen, prøv å pare portvin med en sjokoladedessert etter biffen. Den søte og fruktige karakteren av portvinen komplimenterer sjokolade på en fantastisk måte.

Å kombinere portvin og biff kan være en ekte fest for smaksløkene. Eksperimenter med forskjellige typer portvin og biffoppskrifter for å finne den perfekte kombinasjonen som passer din smak.

Master Class

På «Juletrefest for voksne» den 11.november, kan du lærer mer om portvin på Master Class med  det legendariske portsvinhuset Taylors. Den som representerer Taylors på Juletrefest for voksne, er den smått legendariske Jorge Ramos. Han er i dag eksportsjef for Taylor´s etter flere ti år i portvinshuset.Master Class er gratis for alle som har kjøpt billett til festivalen. Siden det er begrenset med plasser så er det «først til mølla» som gjelder og man kan melde seg på her: vidar@godtdrikke.net Master Class begynner klokka 15.00

BILLETTER TIL «JULETREFEST FOR VOKSNE « FINNER DU HER

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.