For noen dager siden, fløt det over 50.000 liter vin i gatene i den lille sørfranske byen Sète.

Det var den militante gruppa Comité Regionale d’Action Viticole,CRAV, de hevder at det kjemper for de sørfranske vinbøndene, som tømte tankene til négocianten Biron. Vinen hadde flytt i et flere centimeter tjukt lag igjennom gatene og ned i parkeringskjellere og kjellerne til privatpersoner. Hærverket skjer bare noen uker etter et annet hærverk begått av CRAV. For noen uker siden smadret de kontorene til vinkooperativet Vinadeis  avdeling i den sørfranske byen Maureilhan. Vinadeis er et av frankrikets største vinkooperativ. Årsaken til raseriet, er at Vinadeis ikke bare produserer vin, men de selger også spansk bulkvin som de tapper på flaske. De hadde også åpnet for tankene hos vinkooperativet, men der var tankene tomme.

En anonym talsperson, har forklart til tv-stasjonen France 3 at det er stort sette vinkooperativ og firmaer som selger utenlandsk vin de angriper.crav-wine-commando

– Om en måned høster vi våres druer, men samtidig er vår kjellere fulle av vin som vi ikke kan selge på grunn av all importvinen.

CRAV har eksistert siden syttitallet. Og siden 2012 har de brent ned bygninger, sprengt det franske sosialistpartiets kontorer i Carcassonne. ødelagt to telefonsentraler og kidnappet en vinprodusent som ville selge markene sine til en Sveitser. CRAV liker heller ikke at utenlandske vinbønder dyrker vin i Frankrike. De mener at fransk jord og fransk vin skal eies og produseres av franskmenn.

CravDet neste målet for CRAVS terrorhandlinger, er franske supermarkeder som handler med utenlandsk vin. De er rasende over at Frankrike hvert år importere cirka fem millioner hl. vin. Tilsvarende cirka 900 millioner flasker. Prisen for spansk bulkvin ligger på cirka 30 cent literen mens den sørfranske ligger på 70 cent for samme kvalitet.

Kilde: Decanter, France3.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.