Påsken er så mangt. For noen er det den viktigste kristne høytiden. For andre er det å strose rundt i byen eller gå på ski. For atter andre er det å spise lam og drikke vin. Og for den siste delen, er det Godt Drikke kommer inn.

Her er det noen forslag på vin til lam og kos.

Chateau Musar Red 2007

5721901-1Først som sist, hvilken fantastisk vin. Med sin dype, varme brunrøde farge, med sin frukt, fiken, dadler og krydder føles den som opplevelse i seg selv. Smaken er fyldig, god syre og sødme. Den oppleves saftig og har en herlig fruktighet. Veldig lang ettersmak. Her behøver jeg ikke en gang å si at det er et veldig godt kjøp. Gleder meg til å smake denne vinen igjen om ni, ti år. Og jeg vil undres om den fortsatt passer fantastisk sammen med lam og til kos.

Zaccagnini Montepulciano d´Abruzzo Riserva 2011

Fargen er dypt rød, duften er tidlig høst, med mørke bær, litt frukt og kanskje litt krydder. Smaken er preget av duftene, med litt eik, de mørkebærene og frukten. Syre og sødme er veldig bra balansert og gir en fin følelse mot ganen. Ettersmaken kunne for min del vært litt lenger, men en absolutt flott smak. Vinen er virkelig gjennomført fra A til Å og den vil passe glimrende sammen med høstens lam. Den vil også gå flott til kos i solveggen.

Muga Reserva 2011

1005301-1Fargen er vakker og dyp rød. En herlig duft av mørke bær og vinkjeller med et passelig strøk av eikefat. Den første munnfullen føles fyldig og behagelig. Og som i duften, kjenner man de mørke bærene i smaken. En flott balanse mellom syre og sødme. Glimrende påskevin.

Monteraponi Badia a San Michele Chianti Classico 2013

Fargen er dypt rød, den har en fruktig fin duft. Vinen har en god balanse mellom syre og sødme, uten at syren blir for dominerende. Smaker av bær og frukt. En utmerket ettersmak selv om jeg skulle ønske den var litt lenger. Så absolutt en vin som passer både til lam og kos.

Ch. Les Ormes Sorbet 2010

Hva er vel påsken uten en vin fra Bordeaux? Ikke mye vil nå jeg si. Fargen er neste blåfiolett. Nydelig duft av mørke bær, krydder og et aldri så lite hint av fat. Smaken har en god fylde, god frukt, samme mørke bærene som i duften og en riktig godt balansert syre og sødme. Lang og god ettersmak med det samme fatet som i duften. Meget godt kjøp som danser fint sammen med lammet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.