Om du begynner å få problemer med å huske veien hjem fra puben, så er det på tide å endre drikkevaner.

Forskning viser at et moderat, men regelmessig nippende på champagneglasset balanserer det spatiale minnet. Altså det minnet som gjør at vi husker vei og sted og kan orientere oss i miljøet rundt oss.

Forskere ved University of Reading i England har funnet ut at et par glass champagne i uken, hindrer aldersrelatert hukommelsessvikt og forbedrer spatiale minnet. Studien ble gjort på rotter der noen hadde gleden av å drikke champagne i en og en halv måned mens de gjorde forskjellige typer minne intensive orientering øvelser. Etter de seks ukene rottene gikk på champagnediett, økte minneytelsen med 200 prosent, skriver Forbes nettutgave. Rotten ble servert blanc de noir champagne, laget på blå druer. Studien konkluderer med at det er de polyfenoler, stoffer i champagne laget av røde druer, som senket tempoet på de proteinene i hjernen er ansvarlig for hukommelselagring og som brytes ned med alderen.

– Dette resultatet lover godt for mennesker også. En daglig, moderat inntak av champagne bedrer kommunikasjonen mellom cellene og stimulerer nervene som sender elektriske signaler til hjernen som skal fornyes, sier forsker Dr. Giulia Corona til Wine Spectator.

Så, champagne på blå resept er nå fremsatt som et krav.

Kilde: Wine Spectator, Forbes.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.