Vin på det beste fra Østerrike.

I mange år var jeg veldig skeptisk til østerisk vin.

Kamptal, Niederösterreich Foto: 123rf
Kamptal, Niederösterreich
Foto: 123rf

Først og fremst på grunn av den såkalte ”frostvæske” saken der noen vinbønder hadde blandet glykol i vinen for å få mer sødme. Men, dette er mange år siden nå og min skepsis har blitt gjort grundig til skamme.

Bründlmayer Grüner Veltliner Kamptaler Terrassen 2012.

Heilligen stenFra Niederösterreich, Kamptal.  En av de bedre Grüner Veltiner, med en fin duft av fersken og mineraler. Fargen er lyst strågul. En nydelig tørr, fruktig smak. Godt balansert og en herlig tørr finish. Som vi har skrevet tidligere, så går det fint sammen med sushi, men personlig synes jeg det går ennå bedre sammen en salat. Så absolutt verdt 169 kroner.

Brundlmayer Zöbinger Heiligenstein Riesling Alte Reben 2001.

Også en vin fra Niederösterreich, Kamptal. En flott gylden farge, en herlig duft av urter og honning.  Jeg vet ikke hvorfor jeg tenker på Karen Blixen når jeg smaker vinen. Men, den har noe av det samme eteriske men også det komplekse og lekende som man finner i Karen Blixens tidlige verker. Samtidig er den litt sprø og uforutsigbar da man hele tiden finner nye nyanser. Og det man finner i vinen er honning,  urter, kanskje noe sitrus. Akkurat som i Blixens noveller, er vinen fantastisk balansert. Dette er ikke en vin som jeg personlig vil bruke til mat, men bare nyte sammen med den gamle damen som var karismatisk, mystisk, baronesse med et innsiktsfullt tredje øye. Jo, denne vinen er verdt 349 kroner.

Begge vinene fra Podium Wines.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.