Verdens nordligste bryggeri?

images-1Gründere med bakgrunn i Nøgne Ø skal være med å starte et nytt bryggeri i Gamvik , Finnmark. Initiativtager til prosjektet er Lasse Meholm, som blant annet har startet selskapene Tazett i 1990 og FinanceCube i 2002, skriver Finnmark Dagblad.

.– Jeg fikk ideen om å lage et bryggeri i Mehamn for to år siden da jeg syklet fra Lindesnes til Slettnes, da jeg kom til Finnmark savnet jeg lokale drikkevarer som passet til de gode lokale matvarene, sier Meholm.

Navnet på bryggeriet er ikke bestemt men Meholm tror Slettnes kan være en mulighet – men ølene skal ha samiske navn.

Med seg på laget har Meholm fått med seg to av gründerene til Nøgne Ø, nemlig Kjetil Jikium og Tore Nybø. Nøgne Ø, som har eierinteresser i det nye bryggeriet kommer også til å bidra med sitt internasjonale distribusjonssystem.

– På grunn av den kunnskapen vi får fra Nøgne Ø kan vi lage spesialøl basert på den Belgiske øltradisjonen og da bruker vi for eksempel bær for å lage kraftige smaker, sier Meholm

Satser lokalt

For Meholm er det viktig å bruke lokale råvarer.

– For å gjøre ølen så lokal som mulig ønsker trioen å benytte mest mulig lokale råvarer som korn fra Pasvik, reinhorn, krekling, rosenrot og multer. Dette er et viktig prinsipp som også kan brukes i markedsføringen, sier han.

Macks ølbryggeri markedsfører seg med å være verdens nordligste bryggeri, med produksjonen i Nordkjosbotn ligger bryggeriet altså over 69 grader nord.

images Det nye bryggeriet i Mehamn kommer til å ligge litt over 71 grader nord – og er da verdens nordligste bryggeri på fastland.

– Mack blir ikke vår hovedkonkurrent, fordi vi kommer til å lage andre øltyper. Men jeg håper på å få ølet på tapp i alle barer i Finnmark, sier Meholm.

Men finansieringen er fortsatt ikke helt på plass og Meholm søker investorer for 3,5 millioner kroner (70 % av aksjekapitalen) til bryggeriprosjektet sitt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.