Våren kommer med Mack og egg.

Foto Geir-Inge Buschmann
Foto Geir-Inge Buschmann

Så er vi midt i april. Snøen smelter pinlig sakte og det er nesten +3 grader. Sola skinner til langt på kveld og våren er visst nok underveis.

En gang i tiden, var det sikreste vårtegnet i Nord Norge Mack og måseegg. Så ble måseeggene rene giftbombene med dioksiner og PCB og mattilsynet advarte mot å spise måseegg. Sånn blir det, når sjøfugl plutselig får det for seg at de kan konkurrere med rotter på losseplassene.

Og Mack, de er livredde for å assosieres med gifta og legger ikke lenger to pinner i kors for begrepet Mack og måseegg.

Så nå er det vanligste vårtegnet trafikkskilt som så smått begynner å dukke opp i veikantene.

Mack og hønseegg.

Men, fortvil ikke, det finnes alternativ. Man kan gjøre som svenskene. Og det er ikke så patetisk som det lyder som.

Det du behøver er:

  • Egg
  • Löyrom alternativt lodderogn eller steinbittrogn.
  • Sjalottløk
  • Sitron

Det man gjør, er å hardkoke egg. Del de i to, ta ut plommen. Finhakk sjalottløk og bland eggegulen, løken og løyrom til en fin masse. Synes du er for dyrt med løyrom, noe jeg kan være enig i, så bruk lodderogn eller steinbitrogn.  Ha blandingen opp i eggehviten og press noe dråper sitron over. Jeg har sett noen alternativer med majones i blandingen, men min gane var ikke så begeistret for det.

IMG_1156Hva man drikker til dette? Mack Pilsner, Mack Arctic eller Gullmack. Om man er så heldig å finne Gullmack på polet da. Så nå er det bare å kaste innpå mens det ennå er tid. For snart finner helsetilsynet ut at dette er noen ekte kolesterolbomber og livsfarlig.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.