Luke Nr. 1

Atlungstad Håndverksdestilleri holder til i Atlungstad Brenneris historiske lokaler og driver med småskalaproduksjon av norsk akevitt og andre brennevinstyper.

Destilleriet har fått mye oppmerksomhet for sine kvalitetsprodukter. I fjor vant Atlungstad polets konkurranse om årets juleakevitt. Det samme skjedde i år under en blindtest i Trondheim. I tillegg er Atlungstad Brenneri blitt tildelt den prestisjetunge Europa Nostra-prisen i klassen «Bevaring og tilpasset gjenbruk» for sitt arbeid med å ta vare på og gjenoppbygge brenneriet, ta det i bruk på nye måter samt gjøre stedet, historien og kunnskapen tilgjengelig.

Nr. 14646302

Atlungstad Juleaquavit (brennevin)

Norge/Innlandet/2023/40 prosent

Kr. 399,90 (bestilling) (0,5 liter)

Produsent: Atlungstad Håndverksdestilleri AS

Dette er – ifølge et fagpanel – årets beste juleakevitt. Gylden farge. Selvsagt modnet på brukte fat. Åpner med et fint karvepreg, krydder, anis, et godt fatpreg og appelsinskall. Fyldig og rund smak med de fleste elementene som duften gir. Lett søtlig i en god avslutning. Vi passe perfekt til juleribba, kveite og juletorsken. Selv om denne er BU-vare, vil den utvilsomt være i mange butikker etter kåringen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.