Norske bobler fra Egge Gård

Mens Egge Gård går flere tusen år tilbake, var det først da Christian IV ble nødt til å selge unna eiendom i 1702 den kom i familien Egges eie.

Det var Paul Paulsen som kjøpte gården, og i ettertid tok navnet Egge etter stedet, slik tradisjonen var på den tiden. Siden den tid har det vært gårdsdrift. På 60-tallet ble det lagt om fra tradisjonell gårdsdrift med dyr til frukt-og bærproduksjon og da særlig jordbær og epler. Tidlig på 80-tallet tok Marius Egge over gården som 11. generasjon og la om til økologisk jordbruk, kanskje den første av de store gårdene. På 90-tallet førte et samarbeid med Balholm til at den første eplejuicen så sitt lys, men Egge kjøpte pressa og kan vel deretter merke flaskene med «mis en boteille au château».

Da forbudet som hadde vart fra slutten av 20-tallet mot å produsere alkohol privat ble opphevet, var det på tide å drive ytterligere produktutvikling. De norske eplene har enestående kvaliteter og balanse mellom friskhet og sukkernivå. Dette var det perfekte utgangspunkt for å lage en alkoholholdig sider. I dag inneholder porteføljen i tillegg til en rekke typer sidere, eplebrennevin og sterkvin. I dag er det  Gaia Gruppen, som sammen med Marius Egge  som eier Egge Gård

Egge Gård Ekte Sider Musserende 2021. Pris kr. 179,90 Poeng 89/100 Importør: Egge As

Sider laget på eple. Fin lys gyllen farge. Duft av epler, honning og fine hint av gjærbakst. Frisk, fruktig med vakre små bobler. Samme epler som i duften og litt urter. Perfekt syre og sødme. Lang og frisk ettersmak. Laget på champagnemetoden. Passer best som aperitiff. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.