Ukens vin kommer fra Franken. En av grunnene til at jeg smakte vin fra Weingut Am Stein aller første gangene, er at gården eies av familien Knoll. Da jeg var barn, fantes det i landsbyen der min mormor bodde i Schleswig, en baker som het Knoll. Og jeg elsket kakene hans.  Jeg vet ikke om baker Knoll er i slekt med vinbonden Knoll. Men de har noe felles, de lager fremragende produkter. På hver sin måte.,

Familien Knoll, altså vinbøndene, har drevet med vinproduksjon siden 1890-årene. Det var i sin tid den nåværende eierens besteforeldre, som startet med produksjon av eikefat for lagring av vin. På 1980-tallet tok familien et skritt videre og kjøpte Würzburger Stein og plantet vinstokker i området. Siden da har de videre kjøpt Würzburger Innere Leiste, Stettener Stein og Randersacker Sonnenstuhl, hvor de har plantet Riesling, Silvaner og Spätburgunder. Ludvig Knoll, den nåværende eieren, og hans kone Sandra administrerer i dag produksjonen, og deres barn, Vincent og Antonia, forventes å overtage virksomheten og videreføre arven.

Familien driver produksjon med filosofien om ansvarlig landbruk, og de forsøker alltid å handle fornuftig i forhold til jorden og mannen. De har fått stor erfaring med biodynamisk vinproduksjon i løpet av det siste tiåret, og er i dag anerkjent som en av de beste økologiske vinprodusentene i Tyskland.

Am Stein Stettener Stein Silvaner GG 2019. Tyskland, Franken. Pris kr. 348,20 Poeng 90/100

Drua er Silvaner. Gulgrønn på farge. Elegant og intens duft av sitrus, pærer og fuktige steiner. Fyldig, fruktig og frisk på smak. Lekker munnfølelse. Perfekt syre. En lang og god ettersmak. Passer veldig bra sammen med lyst kjøtt og fyldige sauser. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.