Ukens vin kommer fra en av Australias eldste vingårder. Penfolds ble grunnlagt 1844 av Christopher Rawson Penfold og hans hustru Mary Penfold.

I Europa  ble Penfolds først kjent i begynnelsen av 1950 tallet. Grunnen var at vingården kom under ledelse av den legendariske kjellermesteren Max Schubert.

Det var Max Schubert som skapte den berømte vinen “Grange Hermitage,” senere omdøpt til Penfolds Grange. Årgangen Penfolds Grange 1951, ble solgt på en auksjon i 2004 til en pris av cirka 320.000 norske kroner. Siden 2002 har kjellermesteren vært Peter Gago, og i 2011 ble Penfolds en del av Treasury Wine Estates. Felles for de fleste av Penfolds viner, er at de holder et veldig høyt kvalitativt nivå.

Penfolds Bin 389 Cabernet Shiraz 2017. Australia, South Australia. Pris kr. 489,90 Poeng 92/100

Drua er Cabernet Sauvignon 54%, Shiraz 46%. Flott, litt ungdommelig mørkerød farge. Elegant duft av solbær, krydder og hint av fat. Smaken er en sjeldent god opplevelse. Meget bra fylde, rund og god munnfølelse. Frisk. Meget bra balansert. God tannin. En lang og fin ettersmak. Passer veldig bra sammen med rødt kjøtt. På tross av pris, en vin som er verdt pengene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.