Så har vi kommet til den tiden på året da all verdens kåringer går av stabelen.

Og det finnes vel ikke et av de store vinmagsiner og  større nettsider som ikke kårer de beste hundre vinene i verden. Nå er ikke Godt Drikke så ambisiøs at jeg tørr hevde at jeg har smakt all verdens viner, så det blir til kåring av de vinene jeg har smakt i løpet av 2019. Først ut er rødvin på bag in box. Og det har blitt smakt mange bag in box i år. Det har vært mye dårlig, en del midt på treet og så disse ti. Nå skal det gjøres oppmerksom på at dette er vinene som er smakt i løpet av året og årgangene kan være annerledes på polet.

1.Valli Unite 2017. Italia, Piemonte, Tortona, Cascina Montesoro. 3 liter. Pris kr. 550,- Poeng 88/100

Årets beste opplevelse. Druen er hundre prosent Dolcetto. Mørkerød farge.  Klassisk, fin duft av bringebær, litt nøtter og hint av blomster. Nydelig duft med andre ord. Frisk og fyldig på smak. Lever bra opp til duften med en meget godt balansert syre og sødme. Fin tannin. En lang og god ettersmak. Passer fint til lam og lyst kjøtt og ikke minst kos. Dette er et meget bra kjøp.

2.Barahonda Carro Monastrell Viñas Viejas 2017. Spania, Murcia, Yecla. Pris kr. 450,50 Poeng 88/100

For så si det først som sist, her er det mye vin for pengene. Drua er Monastrell. Mørk rød på fargen. Nydelig duft av modne kirsebær med fine hint av blomst og krydder. Mjuk og rund på smak. Frisk og fyldig med moden frukt, plommer og en glimrende balanse mellom syre og sødme. Bra ettersmak med bitte litt bitterhet på slutten. En vin som passer glimrende til lam og kos. En ekte løp og kjøp vin.

3.Barbera Piemonte Selezione Luca Roagna 2017, Italia, Piemonte Pris kr. 499,90 Poeng: 88/100

Drua er Barbera. Dyp røde farge. Duft av kirsebær med hint av urter. Smaken er frisk og fyldig med bra balansert syre og sødme. Lever opp til duften med sine bær. Bra tannin. En fin ettersmak. Passer bra til lam. Meget bra kjøp.

4.Ch. Dudon 2018. Frankrike, Bordeaux. Pris kr. 479,90 Poeng 87/100

Ny årgang. Druene er Cabernet Franc 15%, Merlot 83%, Cabernet Sauvignon 2%. Mørkerød farge. Meget bra duft av mørke bær, urter og en anelse fat. Smaken er moden med god fylde. Riktig bra balanse mellom syre og sødme. Bra tannin. Samme bær og urter som i duften. God ettersmak. Passer bra sammen med vilt og lam.  Meget bra kjøp.

5.Meinklang Burgenland Red 2017. Østerrike, Burgenland. Pris kr. 459,90 87/100

St. Laurent 10%, Zweigelt 60%, Blaufränkisch 30%. Klar rød farge. Duften har bær, urter og papir. God fylde, fruktig og bra balansert syre og sødme. En lang og god ettersmak. Passer glimrende til storfe og fredsommelige samtaler. Meget godt kjøp

6.Natural Selections Dom. le Garrigon Côtes du Rhône. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr. 509,90 Poeng 86/100

Druene er Grenache 60%, Carignan 30%, Syrah 10%. Tett på en blårød farge. Bra duft av mørke bær med hint av urter og fat. Smaken er frisk med bra fylde. Rund og en bra munnfølelse. Riktig god frukt. Godt balansert syre og sødme. Bra med tannin. God ettersmak. Passer sammen med kjøttgryter eller til kos. Meget bra kjøp.. Poeng: 86/100

7.Forco Vini Barbera Piemonte 2016. Italia, Piemonte. Pris kr. 349,90 Poeng 86/100

Drua er Barbera. Mørkrød farge med et lite blått skjær. Bra duft av mørke bær med hint av urter. Rund og fruktig på smak. Bra balansert syre og sødme. En helt ok tannin. God ettersmak. En vin som går bra sammen med kjøtt fra grillen. Meget bra kjøp.

8.Giacosa Fratelli Piemonte Barbera 2017. Italia, Piemonte. Pris kr. 459,90 Poeng 86/100

Drua er Barbera. Mørkerød med et lite blått skjær på farge. Duft av mørke bær med hint av urter og tre. Fyldig og fruktig på smak. God munnfølelse. Meget bra syre og sødme. Lever fint opp til dufte. Tørr, litt bitter ettersmak. Passer fint til lyst kjøtt. Løp og kjøp.

9. Signature Series Brunel Côtes du Rhône. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr 469,90 Poeng 86/100

Drua er Syrah, Grenache. Fin mørkerød farge. Bra duft av mørke bær, hint av urter. Rund og fyldig på smak med en frisk fruktighet. Meget bra balansert  syre og sødme. Fin tannin og en bra ettersmak. Passer fint sammen med lam. Her er det mye vin for pengene. Meget bra kjøp.

10.Carussin Asinoi Barbera Piemonte 2018. Italia, Piemonte, Barbera d’Asti. Pris kr. 465,- Poeng 85/100

Drua er barbera. En mørkerød farge med blått skjær. God frisk duft av kirsebær og litt urter. Vinen er herlig mjuk i munnen. Frisk og fruktig med røde bær og samme urter som i duften. Bra syre som er vel balansert. Mild tannin.  Fin ettersmak. Personlig liker jeg den godt sammen med modne, harde oster men fungerer vel så bra sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.